Če ga že varate, ga dajte z žensko

Večja je namreč verjetnost, da vam bo moški prevaro odpustil in nadaljeval razmerje.

Objavljeno
03. februar 2011 16.20
Ma. F.
Ma. F.
TEKSAS – Znanstveniki trdijo, da moški partnerici lažje oprostijo prevaro z žensko kot z drugim moškim. Ugotovili so namreč, da obstaja dvakrat večja možnost, da bo moški nadaljeval razmerje s prešuštnico, ki ga je prevarala z drugo žensko, ne pa z moškim.

Raziskava na univerzi v Teksasu pa je pokazala na nasproten vzorec pri ženskah, ki lažje oprostijo prevaro moškega, če jo prevara z drugo žensko kot pa z moškim. Študija kaže tudi na moško željo po večjem številu partneric in žensko željo po zavezujočem partnerju. Ti vzvodi igrajo pomembno vlogo v evoluciji razmerij med moškimi in ženskami.

Na univerzi v Pensilvaniji je bila izvedena raziskava, v kateri je sodelovalo 700 študentov, ki so si za namen raziskave predstavljali, da so v resni romantični zvezi že 3 mesece. Spraševali so jih, kako bi se odzvali na prevaro partnerja. Nekaj sodelujočih v raziskavi je povedalo, da so bili njihovi starši tako ali drugače nezvesti, 50 odstotkov moških je izjavilo, da bi nadaljevali zvezo, če bi bila prevara homoseksualna, in le 22 odstotkov bi jih ostalo s partnerico, ki bi je varala z moškim. Pri ženskah so bili odstotki nižji, in sicer je 28 odstotkov žensk izjavilo, da bi nadaljevale zvezo, če bi jih partner prevaral z drugo žensko, 21 odstotkov pa bi jih ostalo s homoseksualnim prevarantom.

Raziskava je pokazala, da so moški bolj obremenjeni, če jih prevarate z drugimi moškimi, saj se jim zdi, da je tako ogrožena njihova moškost, medtem ko pri varanju partnerice z žensko morda celo upajo, da se jim odpirajo še dodatne možnosti.