Coca-Cola: tajni recept ni razkrit

Korporacija trdi, da je skrivnostni recept še vedno daleč od oči javnosti.

Objavljeno
16. februar 2011 15.16
S. U.
S. U.
ATLANTA – Potem ko sta pred nekaj dnevi ameriška spletna stran thisamericanlife.org in istoimenska radijska postaja objavili zgodbo o razkritem tajnem receptu, že so se oglasili s sedeža Coca-Cole v Atlanti. Trditve so postavili na laž in poudarili, da pravo formulo poznajo le oni.

Spomnimo se, da je omenjena spletna stran objavila fotografijo, iz katere je razviden recept najbolj znane osvežilne pijače na svetu. Med drugim so razvidni tudi seznam in količine sestavin za skrivnostno formulo, imenovano merchandise 7X, ki je praktično glavni vzrok za kokakolin edinstveni okus.

»Mnogi so pokušali pridobiti našo tajno formulo, vključno z omenjeno spletno stranjo. Ne glede na to, koliko truda vložijo, vedno bo obstajala le ena prava stvar – varno spravljena v trezorju,« je dejal tiskovni predstavnik korporacije Kerry Tressle.

Vas mika, da recept preizkusite sami?

Eden prvih, ki se mu je utrnila podobna ideja, je bil Anglež Vincent Graff. Po celodnevnem mešanju in preizkušanju je na koncu ugotovil, da ima njegov zvarek dejansko okus po kokakoli, vendar to ni kokakola. Vseeno v isti sapi dodaja: »Dobro bi bilo zgraditi časovni stroj, se vrniti v leto 1886 in vprašati izumitelja pijače, Johna Stitha Pembertona, kaj se je v resnici dogajalo.«