Dekle iz steklenice straši sorodnike

V cirkusu so ji sprva dodelili vlogo pevke, nato so odkrili, da je izjemno gibčna.

Objavljeno
21. februar 2011 21.12
A. P.
A. P.
STOCKTON-ON-TEES – Od mladih nog si je Kirsty Nicholson iz angleškega kraja Stockton-on-Tees želela nastopati v cirkusu. Že kot sedemletna deklica je s starši obiskovala predstave cirkusa grozot in sanjala, da se bo nekoč z akrobati podala na pot po svetu. Pred časom je izvedela, da je cirkus razpisal avdicijo in se prijavila. Na veliko veselje so jo izbrali kot pevko, vendar so pozneje ugotovili, da je zelo gibčna, in ji dodelili še uglednejšo vlogo, za katero pa se je morala stisniti v ozko stekleno posodo, visoko le 60 centimetrov in s premerom 45 centimetrov.

Vodstvo cirkusa ni vedelo, da je s to odločitvijo spravilo Kirsty v veliko stisko, saj je trpela za klavstrofobijo – strahom pred zaprtimi prostori. Danes 23-letna pevka si je premočno želela vloge, da bi jim razkrila svoje težave. Za pomoč se je obrnila na mamo Alison, ki je kmalu našla odgovor. Soočenje s strahovi je bil njen recept. Kirsty je morala najprej sesti v plastično košaro za umazano perilo, na koncu pa v občutno tesnejši koš za smeti. Kmalu se je strah začel poslavljati.

»Od nekdaj sem bila zelo gibčna, vendar sem se bala majhnih prostorov – ko so mi v cirkusu rekli, da bom nastopila kot dekle v steklenici, sem bila prepričana, da tega ne bom zmogla. Nato se je moja mama spomnila, da bi lahko zadevo doma potrenirali in tako me je začela siliti, naj lezem v košare in podobno. Vsakič mi je bilo malo lažje in strah je izginil.« Kmalu se je zadeva obrnila v drugo skrajnost, saj se je Kirsty začela tlačiti v vsako odprtino in strašiti člane družine. »Na primer: za šalo sem zlezla v pralni stroj ali pod umivalnik v kuhinji, takšne stvari. Sestra je šla v svojo omaro po čevlje in me zagledala v njej. Če nisem na turneji in nimam česa pametnega početi, potem strašim svojce. Sprva so bili prepričani, da se mi je zmešalo, zdaj se temu smejijo.«

V posodi je zelo neudobno, vendar je ne boli. »Zelo je vroče, vrat od znotraj ne morem odpreti. Najhuje, kar se mi lahko zgodi, je, da me zgrabi krč,« je na koncu povedala Kirsty in v isti sapi dodala, da je presrečna, ker ima najboljšo službo na svetu.