Devica Marija 
toči solze

V mestu Reading joče kipec device Marije.

Objavljeno
04. februar 2011 19.37
U. S.
U. S.
COLUMBUS – Kipec device Marije toči solze, zatrjuje več obiskovalcev majhne stavbe v mestu Reading v ameriški zvezni državi Ohio. Verniki in tudi neverniki poročajo o kipcu, ki stoji v zadnjem delu knjižnice z religioznimi knjigami in joče. Tja se je odpravila ekipa televizije WCPO TV, da bi preverila trditve in posnela jok: solza je dobro vidna na obrazu, druga na bradici. Ženska, ime ji je Doris, ki se je pogovarjala z ekipo, je povedala: »Verjamem, da se to res dogaja. Solze so, videla sem jih. Ne dvomim, da gre za čudež.«

En čudež, že to je veliko, vendar je slišati govorice, ki bi lahko sprožile nešteto sumov, da je na vrhu stopnic kipec Jezusa in da tudi ta joče.

Gayle Walker, ena od obiskovalcev, je za televizijsko postajo povedala: »Slišala sem po radiu, vendar se s tem nisem pretirano ukvarjala. Tu delam. Potem pa je nenadoma prišlo veliko ljudi, stali so v vrsti. Iz radovednosti sem šla še jaz in pogledala, bilo je neverjetno. Oči se orosijo, začne se oblikovati solza. Ni videti, da bi imela pri tem kaj opraviti voda ali kaj podobnega. Čudno je, zares čudno.« Obiskovalec iz Readinga je povedal: »Verjamem, da so solze. Ne moremo biti sicer vedno prepričani, a molim, da je res. Vesel sem, da sem prišel.«

Novica o kipcu, ki joče, se je kajpak razširila kot požar, pred knjižnico pride vsak dan več ljudi, ki jih izposoja knjig ali videokaset in devedejev z versko vsebino niti ne zanima pretirano. Lastnik knjižnice z obiskom ni zadovoljen, upal je, da bo kipec, ki joče, ostal skrivnost, saj se boji, da bo Marija zaradi pretiranega števila obiskovalcev prenehala jokati.

Prvič so solze opazili prejšnji teden, ko je knjižnico obiskal vizionar, je povedal eden, drugi pa je dodal, da je kipec začel jokati, ko so Mariji v roke položili rožni venec častitega Jamesa Williga, ki je umrl skoraj pred desetletjem.