Druga možnost: kdaj znova pred matičarja?

Čas, ki preteče od ločitve do novega zakona, na uspeh slednjega ne vpliva!

Objavljeno
20. februar 2011 17.30
M. F.
M. F.
»Na ločitvenih papirjih je črnilo še sveže, zato nikar ne hitite vnovič v zvezo ali celo zakon!« Tako vam svetujejo vsi, ki so vam blizu ter so vam v težkih trenutkih stali ob strani. In tako menite tudi sami. Prepričani ste namreč, da bi se lahko prenaglili in znova opekli. A glede na raziskavo univerze v Utahu se motite! Slednja je namreč prišla do sklepa, da tisti, ki po ločitvi z novim razmerjem dolgo oklevajo, nimajo prav nič večje možnosti za uspeh kot tisti, ki se v intimno zvezo podajo razmeroma hitro.

Da bi ugotovil, če število mesecev ali celo let, ki pretečejo od ločite do novega zakona vpliva na uspešnost slednjega, so raziskovalci analizirali podatke, ki jim jih je zaupalo 1170 ločenih in žensk, ki so vnovič stopile pred matičarja.

Ugotovili so, da so drugi zakoni res pogosteje obsojeni na propad, saj se jih kar sedem odstotkov več kot prvih se konča z ločitvijo. Hkrati pa so dokazali, da čas, ki preteče od ločitve do nove poroke, na uspešnost drugega zakona ne vpliva.

»Ne objokujte predolgo svoje usode, znova se podajte v svet zmenkov in izkoristite novo priložnost, če ste prepričani, da je prava!« zato svetuje vodja raziskave, psiholog Nicholas Wolfinger.