Izrezali so mu tumor v velikosti nogometne žoge

Tumor je bil podoben vesoljcu s tipalkami, pritiskal je na organe.

Objavljeno
15. februar 2011 21.40
P. P.
P. P.
LOS ANGELES – Američan Josh Abken (37), oče dveh otrok, je odšel k zdravniku zaradi neznosne bolečine v križu. Bil je prepričan, da si je nategnil mišico, zaradi rezultata preiskav pa se je skoraj onesvestil. V njem je namreč 10 let rasel tumor, ki je dosegel velikost nogometne žoge. Podoben je bil vesoljcu s tipalkami, okoli njega pa je že nastala kostna masa. Tumor je pritiskal na hrbtenico, rebra, srce, pljuča pa je stisnilo. Njegovo življenje je bilo ogroženo.

»Bil sem prepričan, da ni nič posebnega narobe z mano, toda obraz zdravnika je govoril nekaj povsem drugega. Imel je izraz kot takrat, ko v filmu ljudem povedo, da jim je ostalo le še nekaj mesecev življenja. Na smrt sem se prestrašil. Zdravniška ekipa je bila zaskrbljena, saj niso vedeli, kaj raste v meni,« je povedal Josh.

Tumor je celo poimenoval, družina mu je stala ob strani


Američan je tumorju nadel ime Gill, njegova družina pa je dala narediti majice z napisom Kill Gill (ubij Gilla), za to pa jih je navdušil plakat Tarantinovega filma Kill Bill.

Zdravniki so se Josha odločili operirati, po nekaj urah pa so odstranili ves tumor. Josh, ki so mu tumor odkrili pri 36 letih, je zdaj popolnoma zdrav, piše Daily Mail. Od operacije dalje redno hodi na preglede, da se tumor ne bi ponovil.