Je Ellen res tako nemogoče ime?

Več milijonov evrov zapuščine je namenila živalim, ker ji ime vnukinje ni bilo všeč.

Objavljeno
16. februar 2011 13.13
S. U.
S. U.
LONDON – Zapustiti vse svoje imetje društvu za zaščito živali ni nič nenavadnega. A vendar je primer Melite Jackson poseben. Iz svoje oporoke je izločila hčer Heather le zato, ker ji ni bilo všeč ime, ki ga je Heather izbrala za svojo hčer. Skoraj 6 milijonov evrov vredna zapuščina je nato romala v dobrodelne živalske namene.

Mati in hči sta se prepirali že od leta 1970, ko je takrat 17-letna Heather sredi noči pobegnila iz hiše, da bi se lahko poročila s fantom. Zamera je trajala vse do leta 1999, ko sta ponovno spregovorili. Takrat pa so se stvari zapletle glede imena vnukinje. Melita namreč ni prenesla imena Ellen, saj naj bi to onečastilo družinski ugled. Sledila je sprememba oporoke, in ko je mati leta 2004 umrla, se je morala hči namesto z milijoni zadovoljiti s slabimi 59.000 evri. Od takrat dalje je prek sodišč v nenehni borbi za zapuščino.

Na drugi strani pa so predstavniki društva za zaščito živali izredno zadovoljni. »Zelo smo hvaležni za donacije Melite Jackson in seveda bomo še naprej delovali v skladu z njenimi željami,« je dejal James Aspen, odvetnik društva.