Kaj se res ne sme najti v ljudeh

Žebelj v glavi, pas v pljučih, vdihnjeni kondom – to res ne sodi v človeško telo.

Objavljeno
21. februar 2011 14.05
P. P.
P. P.
BRECKENBRIDGE, NEW DELHI, PARIZ – Delavec Patrick Lawler je delal na počivališču na smučišču v Breckenbridgeu v Koloradu, ko se mu je začelo megliti pred očmi, mučil pa ga je tudi hud zobobol. Težave je poskušal rešiti z aspirini in sladoledom, a ni bilo boljše. Ko je odšel k zobozdravniku, je ta odkril, da težava ni v zobu, ampak v več kot 10 centimetrov dolgem žeblju, ki ga je imel Patrick zabitega v lobanjo. Pri delu je namreč uporabljal pištolo za žeblje, s katero si je nevede izstrelil žebelj v usta. Neverjetno je, da tega ni opazil kar teden dni. Žebelj, ki se mu je zaril kake štiri centimetre v možgane in se ustavil tik ob očesu, so mu izvlekli v štiriurni operaciji.

Pojedel za 2500 evrov kovancev

Moški, star 62 let, je v Franciji prišel v bolnišnico ter potožil zaradi bolečin v trebuhu in zaprtosti. Rentgenski posnetek želodca je razkril maso, težko pet in pol kilogramov, zaradi katere se mu je želodec začel že močno povešati.

Takoj so ga operirali in mu odstranili 350 kovancev v vrednosti 2500 evrov, nekaj igel in ogrlic. Njegova družina je zdravnike opozorila, da rad golta kovance, zdravniki pa so ocenili, da je to počel okoli 10 let.

Pas v pljučih

Anuj Ranjan je prišel v bolnišnico v New Delhiju zaradi vse močnejših bolečin v prsih in trebuhu, težkega dihanja, hujšanja in čira, ki se mu je pojavil na prsih. Prav tako se je priitoževal zaradi izkašljevanja krvi.

Ta 20-letni mladenič pa ni prvič prišel v bolnišnico zaradi podobnih težav. Takrat so sumili, da ima tuberkolozo in ga zanjo tudi zdravili. Tik preden se je prvič pritožil zaradi bolečin, je imel prometno nesrečo, v kateri se mu je del pasu zarinil v trebuh, od koder se je kasneje preselil v pljuča. Takratni kirurg je bil prepričan, da je odstranil iz rane vse in jo je rutinirano zašil.

Čeprav so mladeniču odstranili večino pljučnega krila, v katerem je bil pas, zdaj končno res okreva.

Kondom med usti in pljuči

Žensko, staro 27 let, so sprejeli v bolnišnico v Indiji, potem ko so jo pol leta mučilio težko dihanje, kašljanje in povišana temperatura. Zdravniki so ugotovili, da ima tuberkulozo in ji dali antibiotike. Po štirih mesecih zdravljenja se ji stanje ni izboljšalo, zato so jo ponovno pregledali, tokrat z videobronhoskopom – s kamero skozi nos v dihalne poti.

Ta je hitro odkrila vrečasto maso, ki so jo zdravniki nemudoma izvlekli. Šlo je za kondom, ki se je zagozdil na pol poti med usti in pljuči, tam pa se je verjetno znašel, ko ga je pacientka po nesreči vdihnila med felacijo.