Kako negovati razmerje na daljavo?

Preberite, kaj vse je pomembno, da premagata kilometre med vama.

Objavljeno
13. marec 2011 15.40
S. N.
S. N.
Obojestranska ljubezen je čudovita stvar. Mnogim umetnikom je navdih, celo vojne so bile zaradi ljubezni. Morda lepša polovica čaka na vas na drugem koncu sveta. Na tem mestu ponujamo sedem nasvetov, kako vam bo uspelo, da zveza na daljavo tudi obstane in da se ljubezen ne ohladi.

1. Poskrbite za dober komunikacijski kanal

To je prva in osnovna naloga, da se zveza neguje in krepi. Današnja tehnologija ponuja obilo možnosti in - presenečenje - telefon ni nujno najboljše komunikacijsko sredstvo, ki ga imamo na razpolago. S pomočjo skypa lahko opravite tudi videoklic, povrh vsega pa je splet zastonj, če odmislimo naročnino.

2. Najdite hobi, ki zanima oba

Idealno je, da imate s partnerjem skupno zanimanje ali hobi. Tako bosta vedno imela nekaj slušpnega, o čemer bosta lahko govorila tudi, ko nista skupaj. Pri izbiri skupnega hobija kar nekaj možnosto ponuja svetovni splet. Ne pozabite - da imata s partnerjem skupni hobi ni nujno povezano s tem, da živita v istem kraju, mestu ali državi. 

3. Presenečenje za partnerja

Majhne pozornosti delajo velike čudeže: partnerju podarite majhno darilce, pišite mu razglednico ali na roke napisano pismo. Pustite domišljijo prosto pot in verjemite – učinek bo očiten. Partner bo znal ceniti vaš trud in bo razumel, da ste v razmerje pripravljeni veliko vlagati.  

4. Načrtujte in se ne prepuščajte toku

Vprašati se morate, kaj bi pravzaprav radi od zveze. Oblikujte avoje cilje in določite časovni okvir, v katerih bi radi, da se vaše želje uresničijo. Pogosto razmerja na daljavo propadejo, ker partnerja nimata jasnega načta, kako želita, da se njuna zveza razvija. Zato: ne prepustite se toku, ampak aktivno načrtujte skupno prihodnost!

5. Za samoumevnost ni prostora

Če s partnerjem ne živita skupaj, vam to še ne daje pravice, da bi z njim manipulirali. Partner ima pravico, da je soudeležen pri odločitvah glede vajine zveze – ne glede na to, ali živi v sosednji sobi ali na drugem kontinentu!

6. Predstavite ga najbližjim in sorodnikom

Zgodi se, da svojo ljubljeno osebo večkrat omenimo, a je nikoli predstavimo, zato ni čudno, da se pojavljajo sumi o resničnosti vaših besed o razmerju. Kadar se s partnerjem vendarle vidita, poskrbite, da bosta dovolj časa preživela drug z drugim, hkrati pa ga ne pozabite predstaviti prijateljem in družini.

7. Zaupajte partnerju

Zaupanje je temelj vsakega razmerja. Slišati je lahko, v resnici pa gre za eno najtežje uresničljivih nalog, ki vas čakajo v razmerju. Sploh v zvezah na daljavo se nezaupanje pogosto pojavi, saj partnerja ne vidimo v živo, ampak smo z njim večinoma v stikih prek telefonov, svetovnega spleta ... Vendar tudi v zvezah na daljavo velja: če ni znakov ali dokazov o varanju, potem vas pač ne vara.