Koža je naš največji spolni organ!

Nekaj nasvetov, kako jo kar najbolj vključiti v predigro!

Objavljeno
25. februar 2011 16.23
M. F.
M. F.
V njej se skriva na milijone živčnih celic, na moč dovzetnih za zunanje dražljaje. Ob nežnem božanju, čutni masaži ali ob intenzivnejših prijemih se pospeši sproščanje hormona oksitocina in endorfinov, ki v posamezniku vzbujajo občutke ugodja in zadovoljstva. Ne govorimo o kakšni novoodkriti erogeni coni, ampak o našem največjem organu: koži! Nekaj nasvetov, kako jo kar najbolj vključiti v predigro!

Obraz!

Nos, veke in ustnice sodijo med najobčutljivejše in za dotike najdovzetnejše dele telesa. Prekriva jih namreč tanka koža, v kateri je ogromno živčnih končičev. Že ljubkovanje in nežno masiranje teh predelov partnerja lahko privede do močnega vzburjenja! Hkrati pa velja, da se velik del psihične napetosti ljudi izraža na obrazu. Čutna masaža bo obrazne mišice sprostila in tako bo za dotike postalo dovzetnejše celotno telo!

Raziskujta »točke blizu!«
Na moč občutljivi, a med predigro velikokrat pozabljeni so notranje strani stegen, hrbet ob križu in del trebuha pod popkom. Predvsem zato, ker so tik ob spolnih organih in jih prekriva tanka in občutljiva koža. Draženje teh predelov vzbuja močna pričakovanja, okrepi spolne dražljaje in odzive nanje. Namesto, da se torej takoj spustite na intimne dele telesa, nežno božajte partnerjev križ, nato z jezikom počasi potujte od popka navzdol proti sramnim kostem in nazaj. Ko zaznate, da je vzburjenost na višku, ustvarite novo pot: preko bokov do notranje strani stegen. Dlje ko boste partnerja dražili in zapeljevali na takšen način, vznemirljivejša bo predigra in večja eksplozija vas čaka kasneje.

Zaprte oči ...

Ko svoja zaznavanja prikrajšate za tako pomembno čutilo, kot je vid, so občutki ob dotikih še intenzivnejši, hkrati pa je močno prisoten dejavnik presenečenja. Stežka namreč pričakujete, kaj bo sledilo in kateri del telesa bo naslednji deležen intimnih dotikov. Vse to spodbuja občutke in telo se na dražljaje odziva še močneje. Med predigro si torej prevežita oči ali ugasita vse luči. In uživajta v presenečenjih!