Kužka v škatlo in na letalo

Neodgovorna ženska ga je poslala na 1770 kilometrov dolgo pot.

Objavljeno
06. februar 2011 16.36
Mo. S.
Mo. S.
MINNEAPOLIS – Krutost nekaterih ljudi ne pozna meja. Zaradi neodgovornega ravnanja so morali ameriški policisti pridržati tudi 39-letno Stacey Champion, ki je živega kužka strpala v škatlo in ga želela poslati na več kot 1770 kilometrov dolgo pot.

Živa pošiljka naj bi prek letalske pošte potovala v Atlanto, kamor je bila namenjena kot rojstnodnevno darilo. Ko je letališko osebje ugotovilo, da se škatla, iz katere so prihajali čudni glasovi, tudi premika, je seveda takoj ukrepalo. Odprli so jo in iz nje rešili štirimesečnega kužka po imenu Guess.

Policija meni, da bi trajalo vsaj dva dni, da bi pošiljka prišla na svoj cilj, v tem času pa bi kuža verjetno že poginil, saj so bile zračne luknje na škatli prelepljene, prav tako bi bil notri brez hrane in vode. Otroku, ki mu je bilo darilo namenjeno, to seveda ne bi bilo všeč, takšno odkritje bi bilo zanj verjetno bolj ali manj travmatično.

Stacey, ki je mislila, da bo paket vendarle prispel do naslovnika, je osebju povedala, naj bodo z njim previdni in naj ne skrbijo, če zaslišijo kakšne čudne zvoke, češ da je notri robot, ki govori.

Ubogega kužka so po slabi izkušnji odpeljali v mesto zavetišče, kjer čaka na novega, boljšega lastnika, Stacey pa je osumljena krutega ravnanja z živaljo in bodo v skladu s tem tudi ukrepali.