Lisjak si je uredil dom na 310 metrih višine

V zgradbi Shard London Bridge, ki bo dokončana leta 2012, so našli nenavadnega skvoterja.

Objavljeno
25. februar 2011 12.29
Mi. S.
Mi. S.
LONDON – Shard London Bridge bo leta 2012 postal najvišji nebotičnik v Evropi s svojimi 310 metri višine. Dela sicer še vedno potekajo, kar pa ne pomeni, da v bodočem evropskem rekorderju ni obiskovalcev.

Na veliko presenečenje delavcev v zgradbi so na 72. nadstropju našli prav nenavadnega prebivalca – lisico. Žival, ki so jo poimenovali Romeo, je po vsej verjetnosti ušla v zgradbo po stopnicah, po katerih je splezala v svoj novi brlog. Tudi za hrano je bilo poskrbljeno, saj je pojedla, kar so pustili delavci.

Lisico je prvi opazil operater žerjava že v začetku meseca. Ko so poklicali deratizatorja, je ta najprej mislil, da gre za neslano šalo.

»Sam se namreč bojim višine in potovanje s službenim dvigalom iz 35. v 72. nadstropje je bilo zame grozno. Drugi dan, ko smo jo lovili, je zbežala mimo nas in splezala po lestvi na leseni oder. Nisem mogel verjeti, da je splezala tako visoko. V 14 letih, odkar delam kot deratizator, še nisem videl česa podobnega!«

Končno so jo le ujeli, saj so jo zvabili v past, v katero so nastavili piščanca. Ugotovili so, da je lisica povsem zdrav lisjak. Zvitorepca so nato predali veterinarjem, ti so ga odpeljali v zavetišče za živali, nato pa spustili v naravo.