Ljubezen in seks zacvetita v petdesetih

Najbolj so namreč zadovoljni s svojim ljubezenskim in spolnim življenjem.

Objavljeno
07. februar 2011 16.41
Ma. F.
Ma. F.
Za ljubezen nikoli ni prepozno in to so potrdile tudi najnovejše raziskave, saj so ljudje v svojih petdesetih najzadovoljnejši s svojim ljubezenskim in spolnim življenjem.

Mladi ljudje so prepogosto obremenjeni s svojimi osebnimi problemi in ne znajo uživati v življenju. Ljudje srednjih let pa za sabo pustijo vse čustvene in finančne negotovosti in začnejo uživati v dobrem zdravju, kakovostnih odnosih in seksu.

Britanski strokovnjaki so izvedli raziskavo, v kateri je sodelovalo 35.000 ljudi v petdesetih letih. Skoraj polovica od sodelujočih je spolno aktivna in se predaja ljubljenju vsaj enkrat na teden. Trdijo tudi, da je njihovo spolno življenje zdaj precej boljše kot takrat, ko so bili mladi.

Kljub temu da prevladuje mnenje, da ljubezen in partnerska zveza izgubljata svojo mesto med prioritetami v srednjih letih, so anketiranci potrdili, da je to le mit. Pravzaprav jih je več kot polovica izjavila, da je to njihov najpomembnejši del življenja. Emma Soames, ki je sodelovala v raziskavi, je dejala, da ni razloga, zakaj ljudje ne bi mogli uživati v svojem intimnem življenju v kasnejših letih.

Ljudje pri petdesetih so že prestali razne negotovosti in težave, zaradi česar dobro vedo, kaj je bistveno v življenju, tudi spolnost.