Miti in resnice o sorodnih dušah

Verjetnost, da boste srečali svojo, je majhna, zato naj vas iskanje te ne obsede!

Objavljeno
04. marec 2011 15.56
M. F.
M. F.
Sorodna duša ... Nekdo, ki je preprosto rojen za vas. Ali sploh obstaja? Jih je morda več? Je vse le romantična predstava? Nekaj dejstev in zmot o sorodnih dušah smo poiskali namesto vas!

Dejstvo: Sorodna duša obstaja!


Ob prvem srečanju bi vedeli, da je to to! Med vama bi bila močna povezanost, ki bi se odražala na vseh, ne le čustvenih področjih. On ali ona bi poosebljal(a) natanko tisto, kar ste vedno iskali. Skupaj bi bila popoln par! Nekje, v vsej množici ljudi, je oseba, ob kateri bi vse to začutili.

Mit: Srečno do konca dni!

Romantična ideja, da imata dve sorodni duši preprosto zagotovljeno srečno in izpopolnjeno sobivanje, ne drži. Prav tako tudi ne, da se nikoli ne spreta in da je med njima vedno vse gladko. Kot vsi drugi sta primorani razmerje graditi, reševati nesoglasja in se spopadati s prenekaterimi težavami. In če pri tem nista uspešna, jima kaj zlahka tudi spodleti.

Mit: Sorodni duši razmišljata enako in imata rada enake stvari

Velikokrat se dogaja, da sta si v bistvu zelo različni, a se zato medsebojno dopolnjujeta. Pogosto sta rasli v različnih okoljih in se njuni pogledi na prenekatero zadevo razlikujejo. Bistvo pa je, da cenita drug drugega, sprejemata razlike, znata sklepati kompromise, reševati konflikte ter spoštujeta drugačnost. S tem, da ne razmišljata ali čutita enako, se sploh ne obremenjujeta.

Dejstvo: Imata visoko razvit šesti čut

Zato se jima pogosto dogaja, da dokončujeta drug drugemu stavke in sta celo sposobni komunikacije s telepatijo. Zaznavata medsebojno razpoloženje, ga sprejemata ter natanko vesta, kako postopati v slabih trenutkih. Včasih besede za to sploh niso potrebne. (Velikokrat pa le!)

Mit: Z drugim ne more biti enako

Možnost, da boste svojo sorodno dušo dejansko srečali, je majhna (pomislite, da je na svetu več kot šest milijard ljudi). Vedno pa obstaja možnost, da boste naleteli na nekoga, se vanj zaljubili in boste v razmerju z njim srečni ter izpopolnjeni. Naj vas torej iskanje sorodne duše ne obsede v tolikšni meri, da si sreče z nekom, ki to ni sploh ne bi dopuščali.