Moški: s športom do boljšega seksa

Za kakovostnejšo spolnost trikrat na teden za pol ure skočite v bazen!

Objavljeno
11. februar 2011 17.17
M. F.
M. F.
Pozabite na takšna in drugačna kemična sredstva za dvigovanje potence in v svojo vadbo vključite športe, ki ne bodo okrepili le mišic, pač pa koristno vplivali tudi na vaše spolno življenje!

Za izklesan zgornji del

Po zaslugi vaj za zgornji del telesa bo ta privlačnejši in zapeljivejši, okrepljene trebušne, prsne in ramenske mišice pa vplivajo tudi na spolno moč! Ne pozabite torej na sklece, trebušnjake in dvigovanje uteži. Raziskave so pokazale, da že kratko intenzivno izvajanje teh vaj vpliva na povišanje testosterona v organizmu, kako boste izkoristili močne roke, pa prepuščamo vam!

Keglove vaje

Krepijo mišice medeničnega dna in če ne veste natanko, katere imamo v mislih, poskusite zadržati urin, ko greste na stranišče. To vam uspe s krčenjem omenjenih mišic, krepite pa si jih z izvajanjem Keglovih vaj: za pet sekund jih stisnite in za pet sekund sprostite. Pozneje lahko čas stiskanja in sproščanja podaljšate na deset sekund, stegenske mišice in mišice zadnjice pa naj bodo med tem sproščene. Vaje ponavljate tri do štirikrat na dan, tako boste izboljšali morebitne težave s prehitrim izlivom in doživljali močnejše orgazme.

Joga

Si želite preizkusiti nove položaje, ki zahtevajo več gibčnosti? Potem se posvetite jogi! Z njo ne boste pridobili le na gibljivosti, pač pa tudi na moči, izboljšali tehniko dihanja, koncentracijo in ravnotežje!

Vadba na svežem zraku

Raziskava, ki so jo opravili na univerzi Harvard, je dokazala, da je s hitro hojo, tekom ali kolesarjenjem mogoče kar za 30 odstotkov zmanjšati tveganje za pojav erektilne disfunkcije. Vsi omenjeni športi pripomorejo k boljši prekrvavitvi telesa, ta pa je ključna za trdnejšo in trajnejšo erekcijo. Seveda boste z redno vadbo izboljšali tudi kondicijo in vzdržljivost, med vadbo na prostem pa se sproščajo endorfini, ki vas bodo navdali sproščenostjo in srečo – torej občutki, ki so eden od pogojev za dober seks!

Plavanje

Tudi z njim so se ukvarjali na Harvardu: 160 moških in ženskih plavalcev v svojih šestdesetih se je pohvalilo z boljšim spolnim življenjem kot njihovi 20 let mlajši kolegi, ki se s tem športom ne ukvarjajo. Trikrat na teden za pol ure skočite v bazen, tako boste skladno razvili mišice, odvrgli kakšen odvečen kilogram, pridobili na samozavesti in dvignili libido!