Moškim nerazumljivo

Bojijo se drobnih pajkov, a pogumno prenašajo muke pri kozmetičarki.

Objavljeno
01. februar 2011 12.39
M. F.
M. F.
Ena najstarejših in najbolj oguljenih fraz pravi, da so si moški in ženske podobni, a hkrati na moč različni in se zato drug drugemu včasih zdijo nerešljiva uganka. Kaj močnejši spol pri nežnejšem najbolj bega?

Zakaj so za vsako stvar potrebni seznami?

Vsakodnevni nakupovalni listki ali priložnostni spiski pred odhodom na počitnice: kaj vse potrebuje, kaj je še treba postoriti in česa na počitnicah nikakor ne gre zamuditi ... Nič nenavadnega, gre le za jasen primer ženske sistematike. In čeprav vam gre še tako na živce, ko z listkom hiti po stanovanju in mrzlično razmišlja, kje so spravljene najtoplejše kape, si priznajte, da bi brez tega kakšno stvar tudi sami pozabili doma!

Zakaj se bojijo pajkov, ni pa jih strah boleče depilacije?

Morda res nenavadno, a z ženskega stališča povsem razumljivo: hrošči, pajki in drug mrčes ne pripomorejo k lepoti in hkrati niso preveč prijetni na pogled. Depilacija je prav tako neprijetna, a z njeno pomočjo so dame privlačnejše. In za lepoto so sposobne prenesti marsikaj!

Zakaj so jim všeč negativneži?

Ali padajo na alternativce, ki ne dajo kaj dosti na svoj videz in včasih celo pozabijo na higieno. Tudi ta fenomen je mogoče povsem preprosto razložiti: zato, ker so drugačni. V nekem obdobju predstavnice nežnejšega spola preprosto privlačijo moški, ki jim obljubljajo malce nevarnosti in se upirajo splošnim družbenim normam. A z leti jih to tudi mine!

Zakaj znajo biti tako krute druga do druge?

Zato ker v svojih kolegicah, sodelavkah, včasih celo prijateljicah, vidijo konkurenco, ki jo skušajo na vsak način onemogočiti. Njihov način boja je pogojevan z evolucijo: moški so svojo prevlado uveljavljali z močnimi mišicami, ženske pa so ubrale drugo taktiko: spletke in spletkarjenje!

Smo vam razjasnili vsaj kakšno dilemo?