Najbizarnejša vprašanja letalskih potnikov

Lahko ugasnete motor letala, kje imate igralni kotiček in še kaj ...

Objavljeno
06. februar 2011 16.58
S. U.
S. U.
CRAWLEY – Potniki s svojimi nerazumljivimi in čudaškimi zahtevami pogosto šokirajo letalsko osebje. Britanska letalska družba Virgin Atlantic se je odzvala na zanimivo raziskavo, ki je želela ugotoviti, katere so najbolj čudne zahteve potnikov.

Zakaj v letalu ni McDonaldsa?

Nemalo potnikov je bilo začudenih, zakaj na letalu ne morejo naročiti menija iz McDonaldsa, še bolj nenavadna zahteva nekaj ljudi pa se je glasila, naj osebje odpre okno, saj bi radi malo prezračili.

Med vprašanja, ki nasmejijo, vendar tudi šokirajo stevardese, pa sodita tudi zmagovalni: »Ali lahko prosim utišate motor, zelo me moti njegova glasnost?« in »Ali pilot lahko ustavi turbulenco?«

Lahko naročim masažo za Barbiko?


Eden izmed potnikov je vprašal, ali je mogoče rezervirati termin za masažo njegove punčke Barbie, nekdo pa je osebje prosil, ali mu lahko pomagajo pri iskanju izgubljenega steklenega očesa. Neka ženska je obupano spraševala, kje na letalu je igralni kotiček za otroke, neki moški pa je bil očitno željan higiene, saj je zahteval kabino za prhanje.

Takšne zahteve letalsko osebje seveda osupnejo, vodja za odnose s strankami Caroline Lynam pa je dejala, da se bodo za svoje potnike vedno maksimalno potrudili, vendar so nekatere zahteve preprosto preveč nore in nemogoče za izvedbo.