Najbolj priljubljene destinacije za seks turizem

V svetu je vse bolj priljubljen in razširjen, nekateri kraji pa so prav zasloveli.

Objavljeno
11. marec 2011 14.22
P. P.
P. P.
Medtem ko eni razmišljajo o smučanju ali načrtujejo letovanje, drugi razmišljajo o povsem drugačnem načinu zabave. Seks turizem je v svetu vse bolj popularen in vse bolj razširjen, nekaterih krajev pa se je že trdno oprijel ta dvomljivi sloves. Kateri so torej najboljši kraji za to ponudbo v letu 2011, ki so jih zbrali na portalu Intimate Medicine?

1. Bangkok, Tajska

Tajska je običajno prva destinacija, ko ljudje pomislijo na spolni turizem, in definitivno ena od najboljših 10. Povsod po barih lahko najdete številne natakarice, ki so obenem tudi go-go plesalke in v zameno za denar ponujajo pester repertoar storitev. Če želite katero od teh deklet odvesti v sobo, morate najprej plačati takso baru, v katerem dela, potem pa še njej posebej. O znesku zanjo se lahko dogovorite, taksa v lokalu pa je določena. Druženje s temi dekleti je načeloma dokaj varno, ker zastopajo bar, v katerem delajo, in je zato tudi manj možnosti, da vas okradejo.

2. Nye County, Nevada

Le dve uri vožnje iz Las Vegasa je do Nye Countyja, ki je eno od osmih okrožij države Nevada, kjer imajo priljubljene javne hiše z licenco. Nevada je edina ameriška zvezna država, v kateri je prostitucija legalizirana. Ker je blizu Las Vegasa, so javne hiše zelo obiskane, najbolj priljubljeni sta vsekakor The Chicken Ranch in Sheri's Ranch.

3. Carson City, Nevada

Carson City je glavno mestu Nevade, tu pa najdete The Love Ranch, ki je le nekaj kilometrov oddaljen od priljubljenega bordela MoonLite Bunny Ranch. Blizu Love Rancha sta tudi The Kit Kat Guest Ranch in The Sagebrush Ranch.

4. Queensland, Avstralija

V Queenslandu je delovanje javnih hiš dovoljeno in zakonsko urejeno. V tej avstralski državi je več kot 25 aktivnih bordelov.

5. Victoria, Avstralija

Bordeli in posebne agencije so v Victorii legalni. Tam je 95 javnih hiš z licenco in več kot 2000 manjših seks podjetij.

6. Manila, Filipini

Tudi tu dekleta lahko najdete kar v barih. Na majicah nosijo napis Bargirl, kar pomeni, da se redno testirajo za HIV in druge prenosljive spolne bolezni. Tudi tu plačate najprej provizijo baru.

7. Amsterdam, Nizozemska

Amsterdam je znan kot eno najliberalnejših mest na svetu, kjer je prostitucija legalna, običajna in dobro urejena. De Wallen je največja četrt rdečih svetilk in ena od 10 najprestižnejših destinacij za seks turizem. Običajno prodajalke ljubezni na svoje stranke čakajo v izložbah, kavarnah in drugih javnih mestih. Tu je več kot 100 bordelov z licenco, mogoča pa je tudi homoseksualna prostitucija.

8. Švica

Švicarske javne hiše z licenco veljajo za najprestižnejše in najdiskretnejše na svetu.

9. Praga, Češka

V Pragi je prostitucija razširjena in mnogo deklet svoje storitve tudi oglašuje. Bordeli so ilegalni, čeprav po mestu aktivno deluje več kot 10.000 prostitutk.

10. Kanada

Kanada je zelo priljubljena med tistimi, ki želijo diskretnost. Ni nezakonito plačati za spolne storitve, a licenc za bordele ni, je pa dovoljeno, da prostitutke svoje stranke poiščejo na javnih mestih. Vse se je mogoče dogovoriti po telefonu ali po internetu, kar je povsem legalno in običajno.

Preden krenete na pohod, pa dobro proučite zakone države, kamor se podajate. Zadnja stvar, ki si jo najbrž na oddihu želite, je, da vas aretirajo v državi, katere uradnega jezika ne poznate in kjer nimate možnosti pravnega zastopnika.