Najsrečnejši smo v soboto zvečer

In to natanko ob 19.26, saj nam misel, da je pred nami še nedelja, popolnoma ustreza.

Objavljeno
04. februar 2011 19.51
Mo. S.
Mo. S.
Večina ljudi nestrpno pričakuje konec tedna, ki prinaša počitek, odmik od delovnega vsakdanjika in čas za sprostitev ter druženje z bližnjimi. Raziskava, ki so jo v Veliki Britaniji opravili s pomočjo 3000 ljudi, pa je pokazala, da to zelo drži. Ugotovili so namreč, da je najsrečnejši del tedna sobotni večer, natančneje takrat, ko kazalci na uri kažejo 19.26.

Ta čas je ponavadi rezerviran za sproščena neformalna druženja, mnogi takrat odidejo v lokale in diskoteke, nekatere pa osreči že miren večer pred televizijo in misel, da nedelja še ni delovni dan. To je čas, ko se počutimo najsrečneje v vsem tednu. Kar dve tretjini vprašanih zatrjuje, da živijo le za vikende, ko se lahko končno sprostijo, ure do konca delovnega dne pa veselo šteje 80 odstotkov vprašanih.

Po nedelji pa nas znova čaka kruta resničnost – najneugodnejši čas v tednu je tako ponedeljek ob 7.29, saj je pred vrati še dolg teden, zelo težko pa je tudi staršem, ki se soočijo s tem, da bodo svojega otroka naslednje dni bolj redko videvali.

Zaradi napornega in hitrega tempa življenja postajajo prosti konci tedna vse bolj cenjeni, zato jih nekateri načrtujejo že ves teden poprej in si tako vsaj malo polepšajo sive zimske dni.