Najstnik za izziv skočil z Golden Gata in preživel

Sošolci naj bi ga nagovorili, da je skočil z znane točke samomorilcev, s 67. metrov.

Objavljeno
11. marec 2011 17.58
Šp. S.
Šp. S.
SAN FRANCISCO – Srednješolec je izzvan, pred očmi osuplih sošolcev, skočil z mostu Golden Gate, da bi se postavil pred njimi. Na srečo je skok preživel, saj večina ljudi (98 odstotkov), ki se odženejo z znane samomorilske točke, ki je kar 67 metrov visoko, po padcu umre. Komaj 17-letni mladenič je brez strahu splezal čez ograjo in se pognal v globino.

Neverjetno je, da je preživel, pravi predstavnik šole Windsor. Odnesel jo je menda tudi brez hujših poškodb, le z nekaj modricami. Rešil ga je deskar, ki ga je odpeljal na obalo, je povedal policist Chris Rardin. Rešilec je z najstnikom oddrvel v sanfranciško bolnišnico, policija pa več podrobnosti o njegovem stanju za zdaj nima.

Most je postal že prava ikona samomorilcev, samo lani jih je s skokom z njega umrlo 32. Tamkajšnji uradniki so povzeli, da je od leta 1937, odkar so znani mogočni objekt postavili, življenje izgubilo več kot 1500 ljudi. Zavzemajo se za postavitev in oblikovanje pregrade, za mrežo iz nerjavečega jekla pa so že namenili pet milijonov dolarjev. Predstavnica okrožja Mary Currie opozarja, da zasnova še zdaleč ni končana, namestitev protisamomorilske naprave pa je še nekaj let oddaljena.