Najtežja najstnica tehta 254 kilogramov

Debelost močno ogroža njeno zdravje, ona pa se ne more upreti mastni hrani.

Objavljeno
23. februar 2011 12.22
Mo. S.
Mo. S.
LONDON – Mlada Britanka, 17-letna Georgia Davis, ima neslavni rekord – je najtežja najstnica v Veliki Britaniji in verjetno tudi na svetu, piše britanski Daily Mail.

Pred nekaj leti, ko je imela 210 kilogramov, jih je v tako imenovani šoli za hujšanje sicer izgubila kar 115, a pri tem ni ostalo dolgo. Po intenzivnem hujšanju se je vrnila domov, da bi pomagala bolni mami, namesto zdrave pa je spet začela jesti mastno in hitro pripravljeno hrano.

Izgubljeni kilogrami so se vrnili kot bumerang, zdaj jih ima kar 254. Zdravniki jo opozarjajo na možnost prerane smrti, a ona se nikakor ne more upreti veliki razvadi, na hitro pripravljeni hrani. Sicer priznava, da ima problem, svoje telo skriva pred pogledi drugih, iz hiše pa odide le enkrat na teden. Težko hodi, kmalu se zadiha, ker je zaskrbljena glede svoje teže, pa poje vedno več.

Meni, da bi ji morali pomagati zdravniki, saj je njen problem podoben odvisnosti od alkohola in drog. Tudi njena mama je zaskrbljena, vendar doslej še ni kaj prida ukrepala.