Naskočila ga je divja zver

Moškega je na poti v službo napadel leopard

Objavljeno
12. februar 2011 17.28
A. P.
A. P.
BRITS – Le redki izmed nas živimo v strahu, da bi nas na poti v službo napadla divja zver in poskušala pohrustati za malico. Drugače je s prebivalci Južne Afrike, natančneje vaščani v okolici mesta Brits, kjer je v torek 32-letni Piet Ncube le za las ušel gotovi smrti. Nesrečnež se je okrog šeste ure zjutraj s kolesom peljal v službo. Iznenada je začutil silovito bolečino in padel po tleh. Podivjani leopard je vanj zapičil svoje kremplje in ga poskušal pokončati.

Moški je imel neznansko srečo, da se mu je uspelo otresti zverine in zbežati v bližnji gozdič. Policisti so sprožili obsežno preiskavo in izjavili, da je pravi čudež, da je preživel napad. Načelnik Adele Myburgh je povedal: »Moški se je nič hudega sluteč peljal v službo, ko ga je od zadaj naskočil leopard. Žival ga je podrla po tleh in začela trgati njegovo glavo in vrat. Moški se je nekako rešil napadalca in zbežal. Bil je močno ranjen, v bolnišnici je dobil veliko šivov.«

Poznavalci so prepričani, da je napadalni leopard zbežal iz enega izmed številnih zasebnih rezervatov, ki so v bližnji okolici. Oblasti so seveda poklicale lastnike in vprašale, ali pogrešajo katero izmed živali, vendar doslej še ni bilo prijav. Trenutno v okrožju vladajo posebne razmere. Javnost je bila obveščena o morebitni nevarnosti. Še posebno odsvetujejo gibanje ponoči, ko se leopardi podajajo na lov. Takrat po okolici patruljirajo policisti in rangerji, ki poskušajo izslediti veliko mačko.

Leopardi slovijo kot najbolj prefinjeni lovci na planetu. Po navadi se potihoma prikradejo do plena in nato z golo močjo žrtev podrejo po tleh. Največji primerki lahko tehtajo več kot 70 kilogramov. Običajno ne napadajo ljudi, teh se iz obupa lotijo le bolne ali ranjene živali.