Ne le moški, tudi ženske imajo izliv!

Nekatera od naslednjih dejstev najbrž že poznate, nekaterih morda ne za vse pa velja, da so zanimiva!

Objavljeno
11. februar 2011 11.39
M. F.
M. F.
Ejakulacija med spolnim odnosom ni domena moških. Tudi vagina med orgazmom sprošča tekočino, podobno mleku, sproščanje te pa se imenuje ženski izliv.

Klitorisu se njegova vloga ne priznava od nekdaj. Leta 1875 je bil celo proglašen za organ brez funkcije. Domnevalo se je namreč, da je za spolni odnos ključnega pomena vagina. Z emancipacijo žensk pa je na pomenu pridobival tudi klitoris. Povsem upravičeno, saj se v njem nahaja kar 8000 živcev in je zato najbolj zaslužen za žensko seksualno zadovoljstvo.

Opevana G-točka je dobila ime po Ernstu Grafenbergu in naj bi se nahajala približno pet centimetrov za vaginalno odprtino. Čeprav mnoge trdijo, da lahko s stimulacijo omenjene točke doživljajo naslutene užitke, njen obstoj še vedno ni dokončno dokazan. Klitoris je na prvi pogled povsem majhen, a očem je viden je le njegov delček. Vidni del namreč meri le do dva centimetra, skriti pa lahko doseže celo od pet do sedem centimetrov.

Nekatere kulture poskušajo pripadnicam nežnejšega spola na umeten način klitoris povečati, velik namreč v določenih plemenih predstavlja ideal lepote. Na drugi strani pa še vedno obstajajo plemena, ki obrezujejo ženske. Pri tem ne gre le za rezanje klitorisa, pač pa tudi za izrezovanje notranjih in zunanjih sramnih ustnic. Ostanek zunanjih ustnic spojijo s šivi in pustijo le odprtino, ki omogoča opravljanje osnovnih bioloških potreb. KRUTO!

Vse bolj priljubljen postaja piercing spolnih organov. Nakit je mogoče namestiti na notranje ali zunanje sramne ustnice in celo na klitoris sam. Kar 80 odstotkov žensk orgazem doživi s stimulacijo ščegetavčka. Sam spolni odnos jih do orgazma ne pripelje, če se klitoris med njim zanemari! Tudi klitoris in sramne ustnice so lahko v erektilnem stanju. Ko je ženska vzburjena se v njenih spolnih organih poveča količina krvi, ti pa zato nabreknejo. Po podatkih naj bi največji ščegetavček v vzburjenem stanju dosegel kar 17 centimetrov! Dopuščamo možnost, da gre le za dobro šalo!