Noč za nočjo se crklja s tigrom

Najstnica že šest mesecev skrbi za ogroženega mladička bengalskega tigra.

Objavljeno
10. februar 2011 10.45
A. P.
A. P.
TAMPA – Marsikatera najstnica bi se odrekla norčijam s prijatelji, če bi ji starši dovolili, da ima za hišnega ljubljenčka čisto pravega tigra. Seveda so to za večino mladostnikov zgolj sanje, saj so tigri skrajno ogrožene živali, ki jih ne moremo kar kupiti v prodajalni s hišnimi ljubljenčki. Starši 17-letne Felicie Frisco iz Tampe v zvezni državi Florida so upravitelji izobraževalnega projekta Srečanja s tigrom, ki poteka v okviru lokalnega živalskega vrta. Najstnica je že vse življenje obkrožena z živalmi, kot so sloni, konji in seveda tigri. Trenutno se lahko pohvali, da vsak večer spleza v posteljo s šestmesečnim bengalskim tigrom, ki sliši na ime Willi. To počne, odkar se je velika mačka skotila. »V nosnice dobim veliko dlak, tudi rjuhe so popolnoma kosmate. Rad me tudi liže,« je razkrila Felicia. Dodala je, da so Williju še posebno všeč obrobe posteljnih prevlek, ki so okrašene z leopardjim vzorcem. Dekle si želi, da bi lahko delila posteljo s svojim ljubljenčkom, dokler ne bo star leto dni.

»Podobno je, kot če bi imel psa. Pač imaš tigra in se ti zdi povsem normalno.« V isti sapi je pristavila, da ljudje brez ustreznega znanja ne bi smeli imeti tigrov za domače živali. Felicia, ki se šola na domu, je hranila, sprehajala in skrbela za mladička, odkar se je skotil. Počuti se kot njegova mamica. »Starši me opozarjajo, da ne smem nikoli povsem zaupati živali, niti psu. Moraš se zavedati tveganja in biti ves čas pozoren.«

Zanimivo je, da Willi ni njen prvi tiger, pred tem se je z njo crkljal njegov oče Daruba. »Do Willija sem zelo zaščitniška, nenehno si želim biti v njegovi bližini. Po skotitvi je bil tako droben, opazovala sem, kako raste. Po mojem mnenju je nekaj podobnega, kot če imaš otroka.« Willi se prehranjuje s kurami in govedino, še vedno pa tudi pije po steklenički. Felicia ga je prevzela, potem ko ga je po skotitvi zavrnila mama, ker je bil njen prvi mladič in ni vedela, kaj naj z njim počne.