Omamila sebe namesto pacienta

Medicinska sestra pred operacijo pacientu naročila, naj pogumno potrpi.

Objavljeno
17. februar 2011 13.51
Šp. S.
Šp. S.
MINNEAPOLIS – Nesrečni pacient je prišel na operacijo v bolnišnico Abbott Northwestern v Minnesoti, da bi ga rešili bolečih ledvičnih kamnov. Pred operacijo mu je zdravnik zagotovil, da bolečine ne bo čutil, a se je nekje vmes, med pripravami, nesrečno zalomilo.

Medicinska sestra Sarah May Casareto (33) iz Forest Laka, bi morala pacientu pred operacijo vbrizgati protibolečinsko injekcijo, a je raje omamila sebe. Pacientu Larryju Kingu (56) je rekla, naj bo pogumen in po moško zdrži. Dobil je premalo analgetika in na operacijski mizi vpil od bolečine, poroča CBS.

King je pozneje razkril, da ga je bolelo kot še nikoli v življenju, medtem pa je medicinska sestra zasanjano odplavala. Bila je popolnoma odsotna, bledlo se ji je. Ko je pacient stokal, ga je mirila z mrmranjem: »Odidi na plažo in najdi svoj srečni kotiček ...« Bolnišnični tehnik je v njenem žepu našel dve prazni injekciji, testi pa so pokazali, da je King dobil samo tretjino predpisanega odmerka. Casaretova je testiranje zavrnila.

Bolnik je zdaj dobro, vrnil se je na delo in je srečen, ker je našel dobrega odvetnika. Odvetnik medicinske sestre jo zagovarja, da bolnišnica poskuša krivdo prevaliti na njo, ker so bili neprevidni pri operaciji. Sarah naj bi priznala, da mu je pred operacijo govorila, naj bo pogumen, a le zato, da ga je bodrila. Nihče iz bolnišnice ni komentiral primera.