Pes pojedel lastnikove prste

Gospod boleha za diabetesom, eden od simptomov bolezni pa je počasno odmiranje okončin.

Objavljeno
06. marec 2011 16.53
J. K.
J. K.
ROSEBURG – Pes v Oregonu je pojedel tri prste na nogi svojega spečega lastnika, ki boleha za diabetesom. Strokovnjaki za živali pravijo, da najverjetneje ne zaradi lakote, ampak nagona, da odstrani obolelo meso.

James Little (61) je poklical pomoč in povedal, da je pes pojedel dele njegovega telesa, ko je spal. Dodal je, da je s psom vse v redu. Gospod boleha za diabetesom, eden od simptomov bolezni pa je počasno odmiranje okončin.

Pes je deloval skladno s svojimi nagoni in je le odstranil obolelo tkivo, poleg tega pa ni nevaren, je povedal lokalni nadzornik za živali Lee Bartholomew. Ravno naši najboljši prijatelji so poznani po tem, da, pojedo mrtvo ali okuženo človeško meso. Tako je na primer družinski pes v Illinoisu pojedel prste na levi nogi 10-letne deklice, prav tako med njenim spanjem, saj so jo ravno tam mučile hude bolečine.

Avgusta je ljubljenec v Michiganu odgriznil okuženi nožni palec, ko je njegov lastnik obležal nezavesten zaradi alkohola. Prav tako je imel diabetes in žival je očitno začutila nastajajočo rano.

Little je svojega psa oddal v posvojitev, veterinarji so opravili pregled in ga dali v obvezno 10-dnevno karanteno. Bartholomew je razložil: »Našli mu bomo nov dom.«

Little je bil v slabši kondiciji, vendar je že v domači oskrbi.


Video je v angleščini: