Pet najbolj pogostih ljubezenskih napak

Spori so način reševanja težav in ne pomenijo, da se romanca bliža koncu.

Objavljeno
15. februar 2011 16.11
M. F.
M. F.
Vsak intimen odnos je poseben in prinese nove izkušnje. Kljub temu pa obstajajo vzorci obnašanja, ki se ponavljajo ne glede na to, s kom smo v zvezi. Niso namreč odvisni od partnerja, pač pa od nas samih. Sodite tudi vi med tiste, ki vedno znova ponavljajo najpogostejše ljubezenske napake, te pa zvezo kaj hitro po nepotrebnem iz sladke spremenijo v kislo?

Na novem partnerju iščete napake prejšnjega

Čeprav je bivši del preteklosti, vas je prizadel. Močno prizadel! Negativna izkušnja se vam je zakoreninila globoko v srce in jo prenašate na novega partnerja. Vas je nekdanji varal in novemu zato nikakor ne morete zaupati? Ni pošteno, da vaša sveža ljubezen trpi zaradi grehov stare!

Zahtevate popolnost


Popoln partner v popolnem svetu, kjer ni prostora za napake? Takšno razmišljanje dokazuje, da ste od popolnosti najbolj daleč sami. Iščete nekaj, kar je nemogoče doseči. Nihče ni popoln, je pa zato vsak edinstven in poseben. Skrajni čas je, da začnete to sprejemati in ceniti!

Zaradi razhoda ste izgubili vero v ljubezen


On je pač prekinil z vami, vi pa prizadeti objokujete svojo usodo, prepričani, da je z njim iz vašega življenja odšla zadnja možnost za pravo ljubezen. In ko začetna užaljenost mine ter se podajate v nove zveze, vanje vstopate sumičavi, hladni in zaprti. Le kako naj torej uspejo?

Prepričani ste, da vsaka težava pomeni konec

Na začetku je vse lepo in krasno. Sčasoma, ko partnerja vse bolj spoznavate, pa odkrijete tudi njegove manj svetle plati ter med vama prihaja do konfliktov in sporov. Spoznajte, da ti ne pomenijo, da je vaše razmerje slabo. Prepiri so način reševanja nesoglasji in ne pomenijo, da se vajina zveza bliža koncu!

Zatiskate si oči

Držite se načela: »Če ne vidim, ne boli.« Zato vedno, ko nastopijo težave, zamižite na obe očesi. Napaka! Prav kopičenje nesoglasji je najpogosteje krivo, da zveza na določeni točki dejansko razpade.