Petelin smrtno porezal gledalca

Ilegalne borbe petelinov v ZDA so terjale nenavadno smrtno žrtev.

Objavljeno
08. februar 2011 16.47
Mi. S.
Mi. S.
SACRAMENTO – Američan Jose Luis Ochoa, star 35 let, je umrl v bolnišnici, kamor je prišel zaprosit za pomoč po poškodbi meč desne noge. Porezal naj bi ga namreč petelin, ki je bil eden izmed borcev v petelinjih bojih.

Petelinji boji so precej kruti že brez različnih dodatkov, toda za nameček ponavadi na petelinje noge privežejo še britvice za bolj krvav epilog. Težava je v tem, da so te britvice na nogah lahko precej nevarne tudi za gledalce in vse bližnje opazovalce. Poročali smo že, da je v Indiji petelin lastniku prerezal vrat, primer iz ZDA pa je precej podoben.

Obdukcija je pokazala, da je umrl prav zaradi te ureznine – vendar ni povsem jasno, zakaj, morda zaradi okužbe z umazanim rezilom.

Ochoa in drugi gledalci so sicer po prihodu policije in inšpektorjev pobegnili, na samem kraju pa so našli pet mrtvih petelinov in druge dokaze o ilegalnih borbah živali. Petelinje borbe so v ZDA strogo prepovedane, zdi pa se, da je bil pokojni Ochoa reden udeležencev teh krvavih spektaklov – ker je posedoval enga izmed petelinjih borcev, so ga lani tudi denarno kaznovali.