Preprodajalec droge s tožbo nad policiste

Pravi, da so mu uničili dobro ime, ker so o njegovem početju obvestili sosede.

Objavljeno
20. februar 2011 14.33
Šp. S.
Šp. S.
LONDON – Luke Walsh-Pinnock, 22-letni preprodajalec, se je odločil, da bo tožil policijo, saj so ga, ko so njegove sosede obvestili, da prestaja kazen v zaporu, s tem ponižali. Brošure z njegovim imenom so namreč poslali na kar 1.500 domov.

Luke trdi, da so s tem kršili njegove človekove pravice, zato načrtuje, da bo zahteval odškodnino. Policija je novico o razpečevalcu drog, ki mora odsedeti štiri leta zaradi preprodaje kokaina in heroina. razširila po vsej soseski Kilburn, na zahodu Londona. Tamkajšnja policija pravi, da bodo vsi, ki preprodajajo drogo, aretirani in sodno preganjani. Luke je samo dober primer slednjega.

Tudi njegovi starši se pritožujejo nad namero policije. Prijateljica njegove matere Linda Walsh je povzela, da so z dejanjem Walsh-Pinnocka ponižali v njegovi lastni lokalni skupnosti. Trdi, da je dober fant, prijazen in družinski človek, piše Sun.

Glavni nadzornik Matthew Gardner, poveljnik policije v Brentu je dejal: »Nenehno si prizadevamo, da kršitelje postavimo pred sodišče, vendar pogosto ljudje ne vedo, kaj je bilo storjeno. Pomembno je, da se zavedajo, kadar kriminalce pospravimo iz njihove skupnosti.«

V njegovo stanovanje v Kilburnu so vdrli avgusta in Luka ujeli s približno pol kilograma heroina.