Prespala srečanje z meteorjem

Predstavljamo vam seznam ljudi, ki so imeli največ sreče v največji nesreči.

Objavljeno
08. marec 2011 17.35
S. U.
S. U.
Preživeti več terorističnih napadov, bližnje srečanje z meteorjem, atomsko bombo ... se sliši kot znanstvena fantastika. A vendar so to resnične zgodbe, ki reku rojen pod srečno zvedo dajo še kako resničen pomen.

Zakonca Jason in Jenny Cairns - Lawrence zagotovo veljata za najsrečnejšega par svetu. Kar trikrat sta doživela teroristični napad, kar trikrat sta ga preživela. Prvič sta se ob napačnem času na napačnem kraju znašla v New Yorku, in to ravno med terorističnim napadom na dvojčka 11. septembra 2001. Že štiri leta pozneje sta bila med bivanjem v Londonu priča znamenitemu terorističnemu napadu na železniško postajo, kjer je bilo ubitih 52 ljudi. Zadnjo udeležbo v napadu pa sta doživela pred tremi leti v indijskem mestu Mumbai, kjer bilo ubitih kar 173 ljudi.

Varuha parka Yellowstone Roya Sullivana je kar sedemkrat udarila strela. S omenjenim dosežkom si je izboril celo mesto v Guinnessovi knjigi rekordov. Možnost, da te zadene strela samo enkrat v življenju, je 1 proti 3000.

Japonec Cutomu Jamaguči je bil prisoten tako v Hirošimi kot v Nagasakiju med eksplozijo atomske bombe. V prvem napadu je bil na poslovni poti, odnesel jo je z opeklinami. Že tri dni pozneje se je vrnil na delo v Nagasaki in spet preživel atomsko katastrofo.

Kakšna je verjetnost, da te z istim nabojem zadenejo dvakrat. To ve le Henry Ziegland, ki je davnega leta 1883 zapustil dekle, ki se je takoj zatem ubilo. Maščevanja željni dekletov brat je nanj streljal s pištolo, a ga je naboj le oplazil in se zabil v drevo. No, 20 let pozneje ni imel te sreče, saj je hotel s pomočjo dinamita isti naboj odstraniti z drevesa. Med eksplozijo mu je priletel direktno v glavo in ga ubil na mestu.

Najsrečnejša na seznamu pa je gotovo Ann Hodges. Gre namreč za edino osebo, ki jo je kadarkoli zadel meteor. Leta 1954 je Ann ravno zaspala na kavču v dnevni sobi, ko je z neba priletel meteor. Dogodek je takoj pridobil veliko oboževalcev ter tudi kupcev ugaslega meteorja. Na žalost je vse uničila lokalna policija, ki je meteor zaplenila. Ko ga je pozneje vrnila Ann, kupcev ni bilo več, zato ga je podarila alabamskemu muzeju, kjer ga imajo še danes.