Preveč seksi, da bi prodajala kruh?

Po 13 letih dela jo je novi šef odpustil, ker ljubosumnost očitno ne pozna meja.

Objavljeno
09. februar 2011 12.11
T. L.
T. L.
MAGDEBURG – Kakšen vpliv imajo lahko prepričanja drugih ljudi na tok našega življenja! Najhujše pa je, da se pogosto sploh ne zavedamo, kdaj drugim s svojim ravnanjem ali videzom stopimo na žulj.

To je na lastni koži izkusila tudi 31-letna Nemka Frances B., ki je 13 let prodajala kruh v majhni pekarni v bližini nemškega Magdeburga in je svoje delo oboževala. »Svojega dela nisem nikoli razumela le kot prodajo kruha. Ljudje so prihajali, da bi se z mano pogovarjali,« je povedala za nemški Bild.

Nekega lepega dne pa je bilo vsega konec: posel je prevzel novi, mlajši šef in septembra lani je Frances po 13 letih dela v pekarni odpustil. Razlog? Novi šef ji je dejal, da mora oditi, ker je kradla. Frances šefovih trditev, ki jih je označila za absurdne, ni sprejela mirno in se je odločila za tožbo. In sodišče je odločilo, da ji mora šef plačati 2500 evrov odškodnine.

Medtem pa je Francesca izvedela nekaj zanimivega: ne kraja, ampak ljubosumnost šefovega dekleta je bil resnični razlog, da je morala pustiti delo. Šefovo dekle naj bi bilo nanjo ljubosumno, ker je videti preveč seksi, da bi prodajala kruh. Mislite tako tudi vi?