Preživel, ker je pil čistilo za steklo

V puščavi 84-letnik pet dni preživel s pitjem detergenta za čiščenje stekel.

Objavljeno
17. februar 2011 14.54
Šp. S.
Šp. S.
PHOENIX – Američan Henry Morello (84) se je 7. februarja med vračanjem domov od prijatelja izgubil. Napačno je zavil, nekje ob poti zapeljal v jarek in končal v puščavi Arizone. Kot da že to ni bilo dovolj za izgubljenega gospoda, avto ni bil vozen, izpraznil se mu je mobitel, s seboj ni imel vode.

New York Daily News piše, da je bila edina tekočina, ki jo je imel pri roki, detergent za čiščenje vetrobranskega stekla. Posodico s tekočino je razbil s kamnom in vsebino filtriral z robčkom.

Morello težko hodi, pokušal je pešačiti, a je bila pot predolga, zato je na rešitev raje čakal v avtu. V dolgih mrzlih nočeh se je grel s preprogami iz avtomobila.

V soboto so ga našli pohodniki in mu potrkali na okno. Starec je bil presrečen, blagoslovil jih je kot angele in jih poljubljal od sreče. Odpeljali so ga v bolnišnico, kjer dobro okreva.

Henry je diabetik in trpi za zgodnjimi znaki demence. Družina mu je zaplenila ključe avta, saj želi vnovič voziti, a so prepričani, da se bo bolje odrezal kot sovoznik. Naučil se je dobre lekcije, namreč če bo še kdaj vozil, v avtomobilu nikoli ne bo brez vode!