Prhala se je 20 ur na dan

Strah pred bacili jo je pahnil v nemogoče življenje in na koncu v smrt.

Objavljeno
07. februar 2011 11.18
Mo. S.
Mo. S.
TIPTON – Starejši par iz mesta blizu britanskega Birminghama so aretirali zaradi suma umora njune hčere, ki je bolehala za obsesivno-kompulzivno motnjo, zaradi katere se je prhala tudi do 20 ur na dan. Imela je namreč nenavadno velik strah pred bacili.

Samantha Hancox (40) se je z boleznijo borila vse od najstniških let. Izpisala se je iz šole in skorajda nehala jesti, zaradi bacilov, ki bi ji utegnili škodovati, pa je večino dneva preživela pod prho. V njeni hiši je bilo vedno veliko vlage, kadar se ni umivala, pa je sedela v naslanjaču in gledala televizijo. Zaradi motnje si je roke pogosto umivala toliko časa, dokler niso začele krvaveti, zadnja leta življenja pa je k sebi spustila le svoje starše, ki so ji pomagali pri čiščenju.

Umrla je v naslanjaču, njene smrti pa sta osumljena oče Ken in mama Marion. Obdukcija je pokazala, da je umrla zaradi infekcije in dehidracije, starši pa krivdo valijo na zdravstvene inštitucije, češ da niso dovolj dobro poskrbele za njihovo hčer. Sicer pa Samantha zdravnikom niti ni dovolila, da bi prišli k njej in ji pomagali.

Starše so zasliševali sedem ur, nato pa po plačilu varščine le izpustili. Preiskava še poteka.