Prodaja skalo, ki mu je uničila hišo

Kupca pa čaka presenečenje: za odvoz 30-tonske gmote bo moral poskrbeti sam.

Objavljeno
03. marec 2011 11.59
Mo. S.
Mo. S.
CHRISTCHURCH – K sreči se najdejo tudi takšni ljudje, ki znajo iz naravne katastrofe potegniti tudi kaj dobrega. Phil Johnson, ki mu je nedavni potres na Novi Zelandiji uničil hišo, se je namreč odločil, da bo ogromno skalo, ki se je v njegovo dnevno sobo zakotalila z bližnjega hriba, prodal.

V hiši je 30-tonska skalna gmota seveda povzročila kaos in porušila zidove, vendar je končala na spletni dražbi, kjer je njena cena narasla že na zajetnih 7000 novozelandskih dolarjev (3756 evrov).

Johnson je ogromno skalo poimenoval Rocky, k njenemu opisu v oglasu pa sodi, da je v odličnem stanju (razen tega, da jo pokriva prah) ter da je primerna za okras na vrtu ali v dnevni sobi. Poskrbela bo tudi za stalen pretok svežega zraka, sploh če jo v hišo vstavite skozi streho.

Neprijetni položaj je možakar tako obrnil popolnoma na glavo, saj je našel tudi njegovo smešno plat. Zanima pa nas, kako bo morebitni kupec Rocky odstranil, kajti v oglasu je navedeno, da mora kupec poskrbeti tudi za odvoz tega nenavadnega hišnega ljubljenca.