Pujsek Louie na poligonu boljši od kosmatincev

Sprehaja se s povodcem in lovi žogice, bo lahko tekmoval v pasji konkurenci?

Objavljeno
06. februar 2011 14.25
A. P.
A. P.
Pujsek Louie je glavna atrakcija obalnega valižanskega mesteca Porthmadog. Ljubka žival si je pridobila slavo, ko je njena 42-letna lastnica Sue Williams odkrila, da je prašiček neobičajno pameten. Sue je po poklicu dreserka in strokovnjakinja za vedenje živali. Louie je prišel na njeno kmetijo, ko je bil star komaj tri mesece. Takrat je imela v svinjaku osem odraslih živali. Zaradi varnosti je morala mladička ločiti, zato mu je dovolila, da prosto teka po njenem domu in kmetiji.

Le nekajkrat mu pokaže in že zna

»Nekega dne, ko sem trenirala svoje pse, sem enega poskušala pripraviti, da bi tekel skozi predor. Namesto tega je skozenj švignil Louie, bila sem zelo presenečena. Nisem mogla verjeti svojim očem, da gre pujsku toliko bolje od psov.« Seveda je treba dodati, da je za svoje podvige izdatno nagrajen s kolači. Kljub temu pa je njegovo navdušenje nad premagovanjem pasjih poligonov osupljivo. Naučil se je celo skakati čez ovire in teči slalom med stebrički. Ponosna lastnica ga pelje na povodcu, pogosto se tudi igrata z žogico, ki jo spreten kopitar ulovi in prinese nazaj.

Upa, da bosta lahko tekmovala v pasji konkurenci

Sue je nedavno razkrila željo, da bi se s svojim ljubljenčkom začela udeleževati pasjih tekmovanj v spretnosti. Doslej sta nastopila na različnih kmečkih prireditvah in televizijskih oddajah. Louie ima celo uradno dovoljenje, da tekmuje s psi. »Občinstvo je navadno osuplo, ko vidi, kaj vse zna Louie narediti. Ne morejo verjeti, da je toliko boljši od psov,« je dodala. »Uči se hitreje od psov, vajo mu je treba le nekajkrat pokazati in že jo obvlada. Pa še povsem nor je na ingverjeve kolačke, s katerimi ga po uspešno opravljeni nalogi nagradim.« Čeprav je Louiejeva tekmovalna prihodnost še vprašljiva, je ena stvar vendarle gotova. Navihani pujsek se ne bo nikoli znašel na jedilniku.


Poglejte si spretnega pujska Louieja: