Razbijamo moške mite seksu

Semenska tekočina vsebuje vitamin C, vodo, kalcij in magneziji, kalorij pa skoraj nima.

Objavljeno
13. marec 2011 19.25
M. F.
M. F.
Veliko je mitov o spolnosti, v katere predstavniki močnejšega spola sveto verjamejo. Po besedah dr. Aarona Carrolla iz univerze v Indiani so najpogostejši sledeči:

Samski moški seksajo pogosteje kot poročeni: »Popolnoma zmotno razmišljanje,« zatrjuje dr. Carrol. Glede na njegovo raziskavo namreč velja ravno nasprotno! Poročenim ali tistim v resni zvezi se akcija v spalnici obeta pogosteje!

O seksu vsakih sedem sekund? Prepričanje, da se moškim vsakih sedem sekund po glavi plete spolnost, marsikaterega predstavnika močnejšega spola spravi v dvom: »Je kaj narobe z mano, saj na seks še zdaleč ne pomislim tako pogosto?« Ni, saj se jih večina temu mitu nikoli niti ne približa. Po podatkih neke raziskave kar 54 odstotkov moških nanj pomisli približno enkrat na dan, 43 odstotkov nekajkrat na teden ali mesec, štirje odstotki moških pa na seks pomislijo zgolj enkrat na mesec. Smo vas pomirili?

Velikost reproduktivnih organov se odraža drugje: Neverjetno, toda resnično! Prenekateri predstavnik močnejšega spola je prepričan, da večje stopalo pomeni večji spolni organ! Da to ne drži, je dokazala raziskava, v kateri je sodelovalo 3000 moških; med velikostjo penisa in stopala ni nikakršne povezave!

Semenska tekočina in kalorije: Menite, da vaša draga upravičeno ne želi pogoltniti vaše sperme, saj je vsebuje polno kalorij? Iščite vzroke drugje. Semenska tekočina vsebuje vitamin C, vodo, kalcij in magneziji. Kalorij pa skoraj nima!