Rotvajler posvojil račke in goske

Do zdaj je pasji oče pomagal vzgojiti štiri račke, tri goskice, 13 muckov in pet kužkov.

Objavljeno
28. februar 2011 14.39
J. K.
J. K.
BLACKPOOL – Lastnica šestletnega rotvajlerja Dava, Britanka Amanda Collins (25) je odkrila njegovo očetovsko stran, ko je domov prinesla zapuščenega zajčka. »Dave je prišel in ga začel umivati,« je povedala lastnica trgovine z domačimi živalmi. Takoj sta postala prijatelja, skupaj spita in tudi jesta.

Mladenka je sčasoma ugotovila, da to ni bilo naključje. Dave je velik pes, težak okoli 60 kilogramov, in je enako nežen z račkami, majhnimi mucki in goskicami, piše Daily Mail. Da jih ovire v naravnem življenju ne bi motile, je Amanda postavila bazenček, v katerem so se male račke lahko naučile plavati, Dave pa jim je delal družbo in jih varoval.

Do zdaj je pasi oče pomagal vzgojiti štiri račke, tri goskice, 13 muckov in pet kužkov. Veliki rotvajler je imel travmatično otroštvo. Prvi lastnik mu je del repa odsekal s sekiro, a na srečo mu ni uničil dobrega pasjega značaja. Dave je tudi dobil spletno nagrado za najbolj pozitivnega psa, njegova lastnica pa upa, da bo lahko pomagal proti stereotipom o njegovi pasmi. »Je odličen primer, kako nekrvoločni so lahko rotvajlerji. Vse je odvisno od vzgoje,« je povedala ponosna lastnica.