S prehrano do boljšega seksa

Naj vaša prehrana vsebuje čim več cinka, arginina in maščobnih kislin omega 3.

Objavljeno
14. marec 2011 16.45
M. F.
M. F.
Ne le na lepši videz in boljše počutje, tudi na spolno življenje ima primerna prehrana velik vpliv. Mnogi poudarjajo, da hranilne snovi v jajcih zmanjšujejo občutek napetosti in pomagajo pri zadrževanju izliva, da kalcij v mlečnih izdelkih okrepi orgazme, folna kislina v žitih pa skrbi za čiste arterije ter tako za boljši pretok krvi. Ponujamo vam še nekaj namigov, s katerimi živili bo vaše spolno življenje še bolj vznemirljivo!

Arginin je aminokislina, ki v telesu vpliva na veliko bioloških procesov, med drugim tudi na sproščanje spolnih hormonov ter boljšo prekrvavljenost organov (tudi spolnih). Z njo bogate so ribe, puranje in piščančje meso, fižol, leča, tofu ter oreščki in semena.

Trikrat na teden si privoščite tunino, skuše ali lososa. Te ribe so še zlasti bogate z maščobnimi kislinami omega 3, ki so med drugim potrebne tudi za ohranjanje spolne sle!

Uživajte ostrige, saj so bogate s cinkom, ta element pa v moškem organizmu uravnava raven testosterona! Tudi pri ženskah ga ne gre zanemariti, velja namreč, da več kot ga ima ženska v telesu, bolj je pripravljena na seks.

Količina testosterona je močno odvisna tudi od koncentracije vitamina E. Ker ga organizem ni sposoben tvoriti sam, ga mora telo dobiti s hrano. Dober vir vitamina E so vse vrste oreščkov in semen, polnozrnati izdelki, sadje in zelenjava.

Vitamin C vpliva tudi plodnost, saj učinkuje antioksidativno in s tem ščiti semenčice pred prostimi radikali. Veliko ga je v pomarančnem soku, jagodah, kiviju, papriki, paradižniku in zeleni zelenjavi.

Pri pripravi hrane uporabljajte hladno stiskana olja. Predvsem za solate sta zaradi bogastva maščobnih kislin omega 3 najbolj priporočljivi laneno in konopljino olje.

Izogibajte se sladkorju, sladkim prigrizkom in pretirano mastni hrani. Prav ti so namreč glavni krivci za nalaganje maščob, ki zdravemu spolnemu življenju predstavljajo resno oviro!

Poleg primerne prehrane poskrbite za telesno vadbo! Seveda sem spada tudi seks, če pa boste v redne dejavnosti vključili vsaj pol urice teka na dan, boste v njem uživali še bolj!