S seksom nad kilograme

Ne le koliko, tudi kako, je pomembno!

Objavljeno
06. februar 2011 16.05
M. F.
M. F.
Da se je z dobrim seksom mogoče uspešno boriti proti odvečnim kilogramom, je že dolgo znano. Med 30-minutnim spolnim odnosom lahko porabite od 50 do 350 kalorij, količina pa je odvisna predvsem od tega, kakšen položaj si bosta s partnerjem izbrala. Niso namreč vsi enako »obremenjujoči«, k čvrstemu in vitkemu telesu pa najbolj pripomore stoječi!

Do takšnih sklepov je prišla v Nemčiji izvedena raziskava, v kateri je sodelovalo 500 parov. Ti so imeli eno samo nalogo: v dveh tednih so se morali enkrat na dan stoje predajati strastem.

Rezultati: po štirinajstih dneh so ženske odvrgle v povprečju od tri do pet kilogramov, ne da bi se še dodatno potile v telovadnici ali spremenile način prehranjevanja. Moškim kilogrami niso izpuhteli v tolikšni meri, so pa občutno učvrstili svoje mišice.

Seks v stoječem položaju je torej odlična vadba, saj telo z njim porabi veliko energije, poleg tega pa so med akcijo aktivne vse mišične skupine: mišice nog, rok, zadnjice ter trebušne in prsne mišice. In še eno dejstvo, ki mu govori v prid: pri njem sta približno enako aktivna oba partnerja. (za razliko od misijonarskega položaja, kjer je ženska razmeroma pasivna.)

Počasi, a zagotovo prihaja pomlad, ko bo treba odvreči kakšen odvečen kilogramček, ki se je nabral čez zimo. Poznate boljši način učinkovite rekreacije?