Samski moški: ne razkrijte se (pre)hitro!

Raziskava je pokazala, da so izbirčni in zadržani moški za ženske privlačnejši.

Objavljeno
08. februar 2011 16.09
Mi. S.
Mi. S.
Samski moški, le nekaj dni je še do valentinovega, zato bodite pozorni na naslednji nasvet. Po raziskavah psihologov ženske bolj privlačijo moški, za katere ne vedo natančno, kaj čutijo do njih.

V raziskavi so zapisali, da ko se moški in ženska prvič srečata, je vsekakor najboljše, da svojih čustev do novega potencialnega partnerja ne razkrijemo takoj – to bo namreč še spodbudilo zanimanje.

Strokovnjaki psihologije medčloveških odnosov na univerzi v Virginiji so pod drobnogled vzeli 47 mladih žensk. Da bi dobili najpristnejši rezultat, kandidatkam niso povedali, za kakšen eksperiment dejansko gre. Namesto tega so jim povedali, da raziskujejo, ali bi lahko facebook deloval kot posredovalnica zmenkov.

Vsaki študentki so povedali, da so si njihove facebookovske profile ogledali moški z drugih dveh univerz. Potem so jim pokazali štiri moške, ki naj bi si bili ogledovali njihove strani, pa to ni bilo res. Tako so nekaterim kandidatkam povedali, da so prav ti štirje izmišljeni moški rekli, da so jim všeč, medtem ko so drugim dejali, da so jih moški ocenili le kot povprečne.

Tretji skupini študentk pa so povedali, da se štirje moški niso povsem izjasnili, kaj si mislijo o njih. Ženske tako niso vedele, kakšna je dejanska stopnja moškega interesa. Prav ta skupina je od vseh najbolj izstopala, saj so se prav te kandidatke še najbolj zagrele za štiri moške, čeprav je res, da je bilo tudi med tistimi, ki so jim natvezili, da se zdijo moškim privlačne, zanimanje precejšnje.

Avtorji raziskave so iz vsega tega razvozlali, da je priporočljivo do potencialnega romantičnega partnerja biti vsaj na začetku bolj zadržan in da so izbirčnejši moški predmet večjega zanimanja žensk.