Seks v tistih dneh: pravila ni

Kakor za večino dilem v partnerskih odnosih tudi za to velja: sto ljudi, sto čudi!

Objavljeno
21. februar 2011 15.42
M. F.
M. F.
Mnogim moškim se tistih pet dni v mesecu neskončno vleče. Prenekaterim predstavnicam nežnejšega spola je namreč ob spolnosti med menstruacijo neprijetno ali pa nanjo nočejo niti pomisliti. Kaj je torej storiti njihovim partnerjem? Dvoje: lahko počakajo ali pa partnerico presenetijo z nekoliko drugačnimi posteljnimi radostmi!

Če sodite med bolj neučakane, svoji boljši polovici predlagajte oralni seks! A ne zgolj zaradi lastnega užitka, ampak poskrbite tudi za njenega. Klitoris je med menstruacijo prav tako občutljiv kot v preostalih dnevih meseca. Medtem ko se ona ukvarja z vami, jo torej zadovoljujete z vibratorjem, ki stimulira ta spolni organ, ne penetrira pa v vagino. Vzajemna masturbacija je prav tako lahko izvrstna rešitev, vsebuje pa naj seveda tudi crkljanje in ljubkovanje. In še ena alternativa: analni seks. A le, če sta zanj oba!

Morda pa vaši dragi med menstruacijo do telesne ljubezni preprosto ni. Želi si pač malce seksualne pavze in »rdeči dnevi« jo na neki način osvobajajo od pritiska po rednih spolnih odnosih. Če je tako, njeno željo spoštujte, hkrati pa imejte v mislih, da vsaka abstinenca povečuje željo in tudi seks pri tem ni izjema. Ko se bodo zadeve umirile, bo ta še intenzivnejši in bolj vroč!

Za konec pa še to: tako kot pri večini zadev, ki zadevajo partnerske odnose, tudi pri tej ni splošnega pravila in vsaka ženska nanjo gleda s svojega zornega kota. S partnerico se o tej temi pogovorita in se skupaj odločita, kako bosta preživljala dneve med menstruacijo. Seks in komunikacija sta namreč izjemno tesna zaveznika!