Skrivnostna moč visokih pet

Krepijo mišice medeničnega dna, prav te pa so za kakovostno spolnost ključnega pomena!

Objavljeno
10. februar 2011 19.27
M. F.
M. F.
V njih se počutite zapeljivo, samozavestno in vam dajo posebno moč, saj so noge v njih videti daljše in lepše, ritka bolj zapeljiva in omogočajo izjemno seksi hojo. To pa še ni vse! Visoke pete pozitivno vplivajo celo na ženski libido!

Italijanska urologinja Maria Cerruto je namreč dokazala, da lahko tudi obutev vpliva na seksualno življenje dam. Pri raziskavi so sodelovale predstavnice nežnejšega spola, ki se visokim petam najraje izognejo, in tiste, ki jih nosijo pogosto ter zato tudi znajo v njih hoditi.

Znanstveniki namreč poudarjajo, da pri pravilni hoji v petah, ki merijo približno pet centimetrov, prihaja do boljše prekrvavitve mišic medeničnega dna, ravna telesna drža pa te mišice postavi v pravilni položaj. Tako se krepijo in omogočajo intenzivnejše krčenje, kar seveda pripomore k močnejšemu doživljanju orgazma!

Sodobne ženske v preobilici zadolžitev pogosto nimajo časa, da bi si mišice medeničnega dna krepile s posebnimi vajami. Vsi pa vemo, da so te za zdravje in dobro spolno življenje še kako pomembne!

Teorijo so podkrepili rezultati, saj je bila moč mišic medeničnega dna po opravljenih poizkusih pri ljubiteljicah petk kar za 15 odstotkov večja kot pri tistih, ki v svojih garderobnih omarah čevljev z visokimi petami nimajo.

»In ker je kakovostna spolnost pomemben dejavnik za ohranjanje libida, k temu pripomorejo tudi visoke pete!« sklene Maria Cerruto.

Torej, drage dame, kadar vas bo vaš dragi začudeno pogledoval in spraševal, zakaj za vraga potrebujete spet nove čevlje (z visokimi petami, seveda) imate zdaj na voljo nov močan argument!