Slabe navade, ki lahko izboljšajo seks in razmerje

Niso vse slabe navade uničujoče za razmerje.

Objavljeno
22. februar 2011 15.52
Ma. F.
Ma. F.
Sebičnost, spogledovanje in prepiri so tri stvari, ki lahko v odnos dodajo malce ognja. Vsi vemo, da so to načeloma slabe navade, vendar niso vse uničujoče narave za razmerje. V majhni meri lahko zvezo celo izboljšajo.

Spogledovanje

Ni malo ljudi, ki spogledovanje smatrajo že za prevaro. Vsekakor je to lahko začetek nezvestobe, ampak tukaj je govora o bolj nedolžnem spogledovanju, ki je samo sebi namen in ne predstavlja osvajanja nekoga.

Spogledovanje vam lahko povrne samozavest, saj vas spomni, da ste še vedno vredni poželenja. Vsakdo rad kdaj pa kdaj vidi, da je poželen, to pa lahko potem prenese v domačo spalnico. Včasih je dobro, če vaš partner vidi, da se želi nekdo z vami spogledovati in da ste zanimivi tudi za druge.

Sebičnost

Vsak od nas nosi v sebi kanček sebičnosti, v razmerju pa so v vsakem pogledu potrebni kompromisi, ampak ni treba, da so vedno uravnovešeni v razmerju 50 : 50. Nesmiselno je, da bi si ogledali samo polovico filma, saj partnerica želi videti film do konca. In tako to funkcionira na vseh življenjskih področjih. Enkrat popusti eden, drugič drugi. In nikoli ne krivite partnerja za vaše neizpolnjene želje, raje si jih izpolnite sami.

Sebičnost vam lahko v razmerje prinese zadovoljstvo s samim sabo in partnerjem.

Prepiri

Metanje polen pod noge partnerju ni zdravo za zvezo, prav tako tudi ne izogibanje sporom. Ni nujno, da s partnerjem vedno najdemo skupni jezik, saj ima vsak izoblikovano svoje stališče. Najprej je treba ugotoviti, kje se naša stališča razhajajo in kako jih lahko presežemo.

Ko se partnerja zavedata, da obstaja težava, potemtakem skupne rešitve ni tako težko najti. V vmesnem času pa ne oklevajte z malo bolj vročo diskusijo, saj ima lahko to pozneje pozitiven učinek in eden izmed teh je lahko tudi strasten seks. Seksualne igrice so lahko polne čustev.