Sosed pripeljal tank, vaščani norijo

Posredovala je policija, prebivalci so prestrašeni, da bo sosed tank uporabil.

Objavljeno
24. februar 2011 13.47
Šp. S.
Šp. S.
OXFORD – Pretekli teden je Nicholas Kravchenko v domačo vasico, na običajno mirnem območju Oxfordshire v Angliji, pripeljal velik zelen tank in sprožil sosedski spor. Vozilo, namenjeno boju, je zastrašujoč stroj, ki se prav nič ne zlije z okolico, prebivalci pa so prestrašeni, kaj je Kravchenkov namen. Nemiri so pripeljali celo tako daleč, da je morala posredovati policija.

Nicholas pravi, da je le preprost vojaški navdušenec, ki je zelo redek tank britanske vojske, uporabljen v letu 1960, kupil za približno 12.000 evrov in pridobitev na ogled parkiral pred svojim domom. Oborožen tank z gosenico zavzame kar tri in pol parkirna mesta. Upokojeni vojaški inženir štiri tone težkega oklepnega vozila, kupljenega za lastno veselje, da ga vozi in razkazuje na razstavah ter dobrodelnih prireditvah, zdaj noče premakniti. Trdi, da je žrtev in da ni zakona, ki bi človeku preprečil lastiti si tudi deset oklepnikov, piše The Telegraph.

Mož, ki živi z ženo in sinom, naj bi z vožnjo, ki doseže hitrost največ 20 kilometrov na uro, uničeval ulico, opozarjajo sosedje. Zanj tank ni zastrašujoč, je le večje vozilo z motorjem Rolls Roycea, vaščani pa so se že pritožili nad njegovim nesocialnim ravnanjem, a naj bi bile oblasti nemočne. Omejitev parkiranja ni in vozilo je obdavčeno. Situacija je torej neverjetna, nenavadna in za sosede vznemirjujoča. Otroci naj bi celo spraševali starše, če je vojna. Uradniki so obljubili, da se bodo s Kravchenkom sestali, da ga prepričajo vsaj, naj vozilo premakne.