Spet sta se vzela po 
dolgih sedeminpetdesetih

Hči je pri 65 letih navdušena, da se imata očka in mamica spet rada.

Objavljeno
04. februar 2011 12.22
Andrej Predin
Andrej Predin
Ljubezenska zgodba Leslieja in Elsie Harper zagotovo spada na televizijske zaslone ali v napet roman. Upokojena šivilja in kretničar sta se spoznala leta 1937 v britanskem Hullu. Štiri leta pozneje sta se poročila, Elsie je bila takrat stara 21 let, njen izbranec pa 24. Leta 1945 se jima je rodila hči Paulie. Drugo svetovno vojno je Leslie prebil v kraljevi mornarici, po vrnitvi domov pa se je začel njun zakon krhati, dokler se nista leta 1954 grobo razšla in pretrgala vseh stikov. Sledilo je pol stoletja tišine.

Vmes sta se oba znova poročila, Elsie je mož umrl leta 2002, Leslie pa je ovdovel dve leti pozneje. Kmalu zatem je prijel v roke telefon, poklical 65-letno hčer in jo prosil za mamino številko. »Nisem mogla verjeti, ko me je poklical,« se spominja Elsie. »Čudovito ga je bilo znova srečati. Takoj sva se ujela, kot da sploh ne bi bila ločena. Niti po videzu se ni spremenil. Še vedno ima črne lase, čeprav so moji že osiveli. Le uzreti sem ga morala, in že sem se počutila 50 let mlajša. Smejala sva se in smejala. Dolgo sem bila jezna nanj. Nekaj časa ga sploh nisem želela srečati. Pauline, najina hčerka, je z obema ohranila stike, vendar z njim do takrat nisem govorila,« se spominja Elsie, ki je po ločitvi od jeze uničila vse njune poročne fotografije.

Obujena zveza ju je tako osrečevala, da sta se odločila po 57 letih znova stopiti pred oltar. Ko sta si v drugo obljubila večno zvestobo, je bil on star 93, nevesta pa 90 let. »Zdaj so stvari kot takrat, ko sva se prvič spoznala. Počutim se, kot da se nisva nikoli ločila. Mislim, da nikoli ne bova mogla živeti drug brez drugega, prava ljubezen traja večno.« Znova do ušes zaljubljeni Leslie je priznal, da ni nikoli prebolel ločitve, in dodal: »Življenje bova sklenila na vrhuncu. Mislim, da je zelo romantično, da sva se znova poročila.«