Ste v dolgoletni zvezi? Zapeljujte in namigujte!

Takšno početje je za ohranjanje razmerja enako pomembno kot spolnost sama.

Objavljeno
02. februar 2011 16.05
M. F.
M. F.
Predvsem v dolgoletnih zvezah sta zapeljevanje in namigovanje na spolnost ključna za ohranjanje iskric!

Ko beseda nanese na spolnost parov, so si teme dokaj podobne: kako pogosto se ji predajajo, na kakšen način, kje ... Drži, da je spolnost v vsakem razmerju še kako pomembna, a seksologi poudarjajo, da so za uspešno zvezo trenutki, ko se partnerja medsebojno zapeljujeta in na seks le namigujeta, prav tako nezanemarljivi.

Verjamemo, da ste jih že vsi doživeli: izmenjavanje vročih pogledov z dragim na zabavi, bežne dotike v restavraciji, poredne besede partnerice, ki so nemudoma povzročile ščemenje po telesu in na obraz pričarale nasmeh, misli pa so že zdavnaj zbežale v oblake.

Strokovnjaki izpostavljajo pomen teh kratkih, a še kako vročih gest. V strokovnem jeziku jih označujejo z angleškim terminom simmering, ki sicer izhaja iz kulinarike in v dobesednem prevodu pomeni kuhanje hrane v tekočini, katere temperatura je tik pod vreliščem. Z zapeljevanjem in namigovanjem boste partnerja pripeljali prav tja, le da bodo tik pod vreliščem notranji občutki.

Takšno početje je za ohranjanje razmerja enako pomembno kot spolnost sama, kar še zlasti velja za vse, ki so v dolgoletnih zvezah in ki zaradi kopice vsakodnevnih obveznosti ne najdejo veliko časa zase ter za vzdrževanje intime. In katere so metode simmeringa? Od para do para se razlikujejo: nekaterim misel na vroče trenutke zbudijo nežni dotiki, drugim je dovolj že pogled, tretjim misli podžgejo intimne šale, na pomoč pa s seksi sporočilci ali fotografijami lahko priskočijo tudi sodobne tehnologije.

Ni torej pomembno, kakšna vam in vašemu partnerju najbolj odgovarja, le vse pogosteje jo umestita v vsakodnevno rutino ter tako ohranjajta plamene, ki so plamteli na samem začetku zveze!