V razmerju ni prostora za negotovosti

Občutek lastne vrednosti je za uspešno partnerstvo še kako pomemben.

Objavljeno
24. februar 2011 16.38
M. F.
M. F.
Mnogi v razmerju vsaj občasno začutijo kanček negotovosti: Bo res trajalo večno? Kako v resnici čuti partner? Kaj če je z nami le iz navade? Vsi ti dvomi izhajajo iz lastnih kompleksov in pomanjkanja samospoštovanja. In če med dvomljivce spadate tudi sami, je čas, da začnete delati na sebi! Se sprašujete, kako?

Ne preverjajte! Ne partnerjevega mobitela, ne njegove elektronske pošte, facebooka in podobnih tehničnih zadev. Ne le, da te pravice nimate, obstaja tudi velika verjetnost, da boste našli nekaj, česar si sami ne boste znali razložiti, zadevi pa ne boste upali priti do dna. (Le kako, saj bo vaše vohunjenje razkrinkano!) Si predstavljate, kakšen dvom vas bo obhajal šele tedaj?!

Izzivajte blago ljubosumje! Ne pravimo, da se spogledujte z vsakim predstavnikom nasprotnega spola, ki vam prekriža pot, a zdrava mera ljubosumja je v vsaki zvezi dobrodošla. Ob njej boste dobili občutek, da vašemu partnerju le ni tako vseeno za vas, kot ste morda mislili. A pozor! Meja med zdravim in pretiranim ljubosumjem je včasih zelo tanka!

Odkrito o stvareh, ki vas motijo! Nikar ne molčite, da bi se izognili prepirom! Težave se bodo tako le kopičile in v končni fazi izbruhnile v neobvladljivih dimenzijah. O zadevah, ki vas motijo, odkrito spregovorite in jih razjasnite takoj, ko se z njimi soočite!

Ohranite prijatelje! Morda na vašo zvezo in odnos s partnerjem res ne vplivajo neposredno, so pa tesno povezani z vami. Življenje zunaj zveze vsakemu daje občutek lastne vrednosti, ta pa je za samozavest in s tem uspešno partnerstvo še kako pomemben!

Sedanje zveze ne primerjajte s prejšnjo! Morda vas je bivši prevaral, morda vas ni cenil, morda vas je nadvse ljubil. To zdaj ni pomembno. On je bivši! Pozabite nanj in se posvetite novemu partnerju. Naj vam pokaže, kdo in kakšen je! Vsak od nas je poseben ter ima svoje pozitivne in negativne plati! Tudi vi sami. Bistvo zveze je, da se naučite ceniti partnerjeve vrline, sprejemati njegove napake in ga ljubiti zaradi njega samega!