Za vsako ceno hoče na kraljevsko poroko!

Ker ni dobila vabila na poroko, 19-letnica že osem dni gladovno stavka pred veleposlaništvom.

Objavljeno
18. februar 2011 13.09
Mo. S.
Mo. S.
CIUDAD DE MEXICO – Mehiško dekle si je zadalo težko dosegljiv cilj – želi biti povabljena na kraljevsko poroko. Ker vabila (še) ni prejela, pa je ubrala drugačno taktiko.

Pred britanskim veleposlaništvom v mehiški prestolnici že osem dni gladovno stavka. Estibalis Chavez, 19-letno dekle, živi samo od vode, pred poslopjem pa si je postavila šotor.

»Me bodo pustili umreti le zato, ker mi ne dajo vabila za kraljevsko poroko?« je napisala na plakat, ki ga je pritrdila v bližino vhoda, spet drugi zapis pa pravi, da so to njene edine sanje. Poleg šotora je postavila, seveda, tudi sliko bodočih zakoncev, Kate Middleton in britanskega princa Williama, ki si bosta večno zvestobo obljubila 29. aprila.

Za nenavadno kampanjo jo je navdušila pokojna princesa Diana, ki je bila po njenem mnenju ena od najbolj zanimivih in najlepših žensk v zgodovini. Tudi njena mama je bila princesina velika oboževalka, zato se še toliko bolj želi udeležiti poroke njenega sina. Meni, da bi veleposlaništvo lahko stopilo v stik z britanskimi oblastmi, ki bi ji zagotovile vstop na poroko, in dodaja, da bo vztrajala, dokler se ji želja ne uresniči.