Zakaj on po seksu zaspi?

Povprečen moški po spolnem odnosu potrebuje tri minute spanca, da si povrne moči.

Objavljeno
28. februar 2011 16.42
M. F.
M. F.
Šlo naj bi takole: predigra, ljubljenje in, ko se telesi umirita, nežno crkljanje. A mnoge dame se pritožujejo, da zadnjega dela preprosto ni. Njihovi ljubimci namreč takoj po spolnem odnosu potonejo v spanec. Če med tiste, ki se sprašujejo, zakaj je temu tako, spadate tudi vi, imamo morda odgovor za vas!

Ženskam seks bolj kot fizično zadovoljstvo predstavlja čustveno doživetje. Prav zato si po njem želijo malce nežnosti in pozornosti. Moškim pa pomeni predvsem fizično dejanje in način za sproščanje notranjih napetosti. Spolni akt je zato po samem vrhuncu zanje končan, saj se telo in um umirita. Mnogi se sploh ne zavedajo, da si dame želijo še nečesa več!

Ob tem gre opozoriti še na dejavnik, ki ga je izpostavil kanadski seksualni terapevt dr. David McKenzie: »Po orgazmu se kemična sestava v moškem telesu spremeni. Sprosti se prolaktin, ki povzroča utrujenost. Napor (spolni odnos in ejakulacija sta za moškega precej naporna) pa prisili mišice, da proizvajajo glikogen. Zaradi te biološke reakcije moški postanejo zaspani.«

Če vas ti razlagi nista prepričali, vam ponujamo še eno: nekateri strokovnjaki poudarjajo, da je moški orgazem eksteren in sproži izgubljanje energije, ženski pa je notranja eksplozija energije. S preprostimi besedami: on izgubi, ona dobi (energijo, da ne bo pomote).

Vse to res ni najboljša tolažba za vse, ki po seksu hrepenite po nežnih dotikih. Morda vas bo potolažilo dejstvo, da povprečen moški po spolnem odnosu potrebuje le tri minute spanca, da si nabere novih moči vsaj za kakšen ljubeč objem!