Zaradi kapljic za oči ji je začela odpadati koža

Čez noč so ji telo prekrile bule in razjede, kmalu je padla v komo.

Objavljeno
01. marec 2011 13.54
P. P.
P. P.
ROYDON – Angležinja Marian Adejokun (19) je končala na oddelku za intenzivno nego v kritičnem stanju zaradi majhne doze kapljic za oči. Tri tedne so se zdravniki borili za njeno življenje. Dekle je imelo alergično reakcijo na kapljice za oči optrex, ki ji jih je predpisal zdravnik. Reakcija je izzvala Steven-Johnsonov sindrom, zaradi česar ji je začela odpadati koža s telesa.

Mati Remi ji je dala kapljice v oči 11. januarja pred spanjem. Zjutraj se je hči prebudila vsa v bulah, ki so ji prekrile celotno telo. Mati jo je nemudoma odpeljala v bolnišnico. »Njen obraz je bil poln razjed, ustnice otečene, zdravniki pa niso vedeli, kako naj ji pomagajo in kaj se je sploh zgodilo. Stanje se ji je slabšalo iz ure v uro, kmalu se je onesvestila. Bila sem vsa iz sebe zaradi skrbi,« se spominja Remi.

Odpadlo ji je toliko kože, da so jo morali zaviti v folijo


Dekle je nepremično ležala na postelji, ni mogla govoriti, koža pa je odpadala z nje. Da bi ji olajšala bivanje v bolnišnici, ji je Remi vsak dan pela in obujala lepe spomine. V času, ko je bila v bolnišnici, je Marian izgubila toliko kože, da so jo morali zavijati v folijo. Po odpustu iz bolnišnice 8. februarja dekle hranijo po cevki, ki ji gre skozi vrat, da se ji bo koža obnovila, pa jo mora nenehno mazati s hidratantno kremo. Zdravniki pravijo, da je Marianino okrevanje čudež.

»Ko sem ležala na intenzivni negi in jokala od bolečin, sem razmišljala, kako bi šla lahko čim prej domov. Mnogo sem že prestala v življenju, ta izguba kože pa me je še okrepila,« je povedala pogumna mladenka za Daily Mail.

Študentka Marian je bila rojena z luknjo v srcu, po srčni operaciji pa so ji še pred nesrečo s kožo nedavno operirali tudi hrbtenico.